Middeleeuwse markt in Capdepera

Middeleeuwse markt in Capdepera
Castell de Capdepera. Foto: Frank Vincentz (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Capdepera_-_Castell_de_Capdepera_07_ies.jpg)

Gisteren is voor de 21e keer de grote Middeleeuwse markt in Capdepera van start gaan.

De opening vond gistermiddag plaats en ging gepaard met een optocht vol muzikanten en jongleurs. De daadwerkelijke Middeleeuwse markt in Capdepera was echter al vanaf 10 uur ‘s ochtends geopend.

Je waant je terug in de tijd met de wevers en scharensliepen die hun ambachten aan het publiek laten zien. Daarnaast liggen in de vele kraampjes fraaie ambachtelijke kunstproducten uitgestald. De feestelijke sfeer word zaterdagavond nog eens flink kracht bijgezet met live muziek van Ortiga Folk. Dit jaarlijkse volksfeest in Capdepera biedt ook veel activiteiten voor kinderen.

Op zondag worden er op de straten van Capdepera Middeleeuwse gevechten met wapende uit de 14 en 16e eeuw nagespeeld. Deze kun je om 10:30 en 13.30 uur op de burcht bekijken, op het plein voor de Numis toren. Net als op zaterdag vinden eer weer muzikale optochten plaats en vind je her en der theateroptredens en concerten.

Capdepera ligt in het noordoosten van Mallorca, op steenworpafstand van Cala Ratjada en een half uurtje net de auto vanaf Manacor. De gemeente heeft het complete programma van de Middeleeuwse markt in Capdepera ook in het Engels beschikbaar gesteld. Dat kun je via de onderstaande button als pdf-bestand bekijken en downloaden.

Programma Capdepera markt

Beelden van de Catalaanse zender IB3 van de Middeleeuwse markt in Capdepera in 2022:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden