Betere busverbinding naar Cala Millor

Betere busverbinding naar Cala Millor
De TIB stelt de nieuwe hybride elektrische bus voor

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

Goed nieuws voor bewoners en bezoekers van Cala Millor en omgeving: er komt een betere busverbinding naar Cala Millor. De Balearische streekbusmaatschappij TIB verhoogt vanaf 1 april het aantal ritten tussen de hoofdstad Palma en het oosten van Mallorca.

Concreet gaat het over buslijn 401. Deze rijdt vanaf zaterdag elk half uur tussen Palma en Cala Millor. Deze frequentie geldt voor alle werkdagen tussen 05:45 en 23:10 uur. Dat maakte het vervoersbedrijf vandaag met een persbericht bekend.

Daarnaast treedt een verbetering van de busverbinding tussen Cala Millor en Costa de los Pinos in Cala Bona in werking. Dat betekent meer ritten voor lijn 412 tussen Cala Bona en Manacor én een uitbreiding van de route. Dat laatste geldt ook voor lijn 401.

Uitbreiding buslijn 401

Deze buslijn is vanaf zaterdag 2 bushaltes rijker, te weten bushalte Bon Temps en de nieuwe halte Cala Millor Centre. Deze bevindt zich aan de Plaça de Mallorca. De betere busverbinding naar Cala Millor betekent dat het aantal ritten wordt verhoogd tot 34 in iedere richting, zeven dagen per week.

Uitbreiding buslijn 412

Naast een betere busverbinding naar Cala Millor wordt buslijn 412 uitgebreid met ritten naar Port Vell, Port Nou en Costa de los Pinos. Dat betekent dat deze plaatsen vanaf zaterdag het hele jaar met bussen bereikbaar zijn. Tot nu toe was het alleen in de zomer mogelijk die plekken met een bus te bereiken.

Betere busverbinding naar Cala Millor
De nieuwe hybride bus rijdt in het oosten van Mallorca.

Hybride bussen

Bij bushalte Cala Bona Nord 1 introduceert het bedrijf de eerste elektrische bus hybride bus. Het verschil met een gewone elektrische bus is dat hybride voertuigen zijn voorzien van een accu die zichzelf oplaadt. In dit geval wordt gebruik gemaakt met een oplaadsysteem dat de bus in drie minuten tijd kan opladen.

Deze hybride bus rijdt tot Porto Cristo. Dit nieuwe oplaadsysteem zal vier hybride bussen van lijn 425 verzorgen. Deze rijden op het traject Costa dels Pins-Port Nou-Cala Bona-Cala Millor-sa Coma-s’Illot en Porto Cristo. 

Maarten van Bemmelen

Bekijk hieronder de persconferentie. Op de foto van de YouTube bijdrage staat de Nederlander Maarten van Bemmelen. Hij werkt voor de regering van de Balearen en is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer op Mallorca. Vanaf minuut 0:36 is hij aan het woord:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Route plannen

Wil je meer informatie over het openbaar streekvervoer op Mallorca, klik dan op onderstaande link naar de website van de TIB met de routes en tijden (ook Engelstalig):

TIB – buslijnen en tijden (+ planner)