Metamorfose: Palma’s Paseo Marítimo wordt “boulevard”

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

Vanaf 17 november gaat de Paseo Marítimo in Palma op de schop. De bedoeling is de promenade te veranderen in een fraaie boulevard. Het ontwerp is afkomstig van de architect Elías Torres. De Mallorcaanse bedrijven Melchor Mascaró, Vopsa, Aglomsa en Urbient zullen bij de uitvoering betrokken zijn.

Volgens de gemeente zal de bevolking tot het einde van het jaar nauwelijks iets merken van de werkzaamheden, omdat er eerst kleine voorbereidingen getroffen zullen worden. Vanaf januari zullen dan zu nu en dan wegen en opritten worden afgesloten.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De bouw aan de eerste lijn heeft als doel het verkeer te beperken en de voetganger meer ruimte te bieden. De vier rijbanen zullen in beide richtingen worden beperkt tot drie rijbanen, op sommige plekken zelf twee.

Daarnaast zal het aantal oversteekplaatsen voor voetgangers worden uitgebreid van 12 naar 26. Ook de veiligheid voor de voetgangers wordt verhoogd.

Volgens architect Torres hebben de passanten nu 29,5 procent tot hun beschikking. Dit wordt verhoogd tot 39,7 procent. Ook zal er meer ruimte zijn voor het openbaar vervoer.Voor een optische opleving zorgen circa 2.000 nieuwe bomen. De kosten voor het project bedragen 37,7 miljoen euro.

De Diario de Mallorca heeft 10 afbeeldingen van de toekomstige Paseo Marítimo online gezet. Hier kun je ze bekijken.