Media op Mallorca: strafproces van de fatale mishandeling in Playa de Palma in Nederland van start

Playa de Palma
Playa de Palma in El Arenal. Foto: Darkone (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Darkone)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

In Nederland begint het proces vanwege de fatale mishandeling van een jongen op Mallorca. Zo luidde vandaag de kop in het dagblad Diario de Mallorca. De Nederlandse aanklagers houden drie mannen voor de dood van Carlo Heuvelman in 2021 verantwoordelijk, stond eronder.

Ook de Duitse Mallorca Zeitung berichtte: Totschlag an der Playa de Palma auf Mallorca: Prozessbeginn in den Niederlanden

In de berichtgeving staat dat de rechter besloot een van de drie aangeklaagden terug te sturen naar de gevangenis. De 19.jarige was samen met de anderen op borgtocht vrijgelaten, maar schond de voorwaarden meermaals. Hij werd positief op het gebruik van marihuana getest, hoewel hij geen alcohol of drugs mocht gebruiken. Bovendien zou hij met vrienden op vakantie zijn geweest.

De verdachte verklaarde dat hij een joint had gerookt, omdat hij nerveus was door de strafzaak en tot rust wilde kommen. Ik was erg dom, voegde hij eraan toe.

In de rechtszaal werden foto’s getoond van de misdaad. Daarop was te zien dat het slachtoffer nog steeds werd geslagen toen hij al op de grond lag. Aangezien het die nacht erg druk was in Playa de Palma, zijn er veel ooggetuigen.

Vandaag werd ook het rapport van de forensische arts op Mallorca voorgelezen. Hij stelde vast dat de ernstige verwondingen aan het hoofd van het slachtoffer werden veroorzaakt door schoppen, slagen met een voorwerp of een val. Hij benadrukte dat niet alle verwondingen alleen door een val op de grond veroorzaakt konden zijn.

De drie hoofdverdachten ontkennen de verantwoordelijkheid voor de dood. Zes anderen worden beschuldigd van geweldpleging in dezelfde nacht. Het openbaar ministerie heeft nog niet aangekondigd welke straf ze zullen vragen. De uitspraak wordt verwacht op 18 november.

Diario de Mallorca: Empieza en Países Bajos el juicio por la paliza mortal a un joven en Mallorca

Ultima Hora: Empieza en Países Bajos el juicio por la paliza mortal a un joven en la Playa de Palma

Mallorca Zeitung: Totschlag an der Playa de Palma auf Mallorca: Prozessbeginn in den Niederlanden