Mallorca: perfecte locatie voor vakantiedialyse

© Juaneda Red Asistencial 202

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

Mallorca is een van de beste vakantieplekken voor dialysepatiënten. Dat zegt de Spaanse arts dr. Raúl García Castro in een bijdrage van de Duitse krant Mallorca Zeitung. Hij is hoofd van de afdeling nefrologie en hemodialyse van het Mallorcaanse Juaneda ziekenhuis.

In de bijdrage vertelt Castro dat dialysepatiënten die reizen dezelfde mogelijkheden moeten hebben als gezonde mensen. “En dat is betrekkelijk eenvoudig. De patiënt moet in zijn dialysecentrum aangeven waar hij naartoe wil reizen. Wij bij Juaneda Hospitales analyseren ter plekke de optimale opvangmogelijkheden. We sturen dan een medisch rapport en spreken samen met de patiënt en zijn artsen de reisdata af. Nierpatiënten moeten dezelfde kwaliteit van leven hebben als de rest van de bevolking”, aldus Raúl García Castro.

VIDEO: opening dialyseafdeling in het Juaneda ziekenhuis (2017)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De arts zegt verder dat Juaneda Hospitales eersteklas medische mogelijkheden biedt die je voor de rest nergens in Spanje ziet. Mallorca is volgens hem een prachtige vakantiebestemming met een hoogwaardig aanbod aan vrijetijdsmogelijkheden. “Dat geldt zowel voor nierpatiënten als voor gezonde mensen. Of het nu het licht is, het water of het landschap: je vindt geen vergelijkbare kwaliteit in de rest van het land.”

Het ziekenhuis beschikt over de meest geavanceerde technische voorzieningen voor de dialyse op het eiland. De medewerkers spreken allemaal Engels. “Daarnaast hebben we een team met vertalers dat twintig talen aanbiedt”, legt Castro uit. Hij vertelt dat er volgens een vast protocol wordt gewerkt.

Na de contactopname verlangen ze een lijst met medische gegevens zodat de dialyse precies zo uitgevoerd kan worden als bij de patiënt thuis. Castro: “Na afloop van de vakantie sturen we een uitgebreid bericht aan de behandelende artsen van de patiënt. Daarin is de door ons uitgevoerde behandeling gedetailleerd vastgelegd.”

Juaneda Miramar Hospital
Dyalise Centre
Camí de la Vileta, 30,
07011 Palma,
Illes Balears, España
Website

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*