Mallorca: hitte op komst

Wederom hittegolf op komst

Na een aangenaam, maar soms toch wel tamelijk koel weekend, staat de komende dagen de eerste grote hitte van het jaar voor de deur. Volgens de nationale weerdienst Aemet zal het aan het einde van de week zelf 35 graden of warmer worden. Natuurlijk zijn dergelijke voorspellingen nooit honderd procent zeker.

Het staat echter wel vast dat het maandagavond (3 juni) bijna overal op het eiland helder zijn. Dat betekent goed nieuws voor iedereen die de sterren wil zien. De temperaturen zullen dalen tot minimumtemperaturen van 12 graden in Porreres en 17 graden in Palma.

De week begint met veel zonneschijn, maar rond de middag kunnen er een paar onschuldige, dichtere wolken opduiken, vooral in het midden van het eiland. De kans dat het gaat regenen is nihil.

De temperaturen blijven zeer aangenaam. In Andratx zal het maximaal 23 graden worden en in Inca 27 graden. In alle andere plaatsen schommelt de temperatuur tussen de 24 en 26 graden. ‘s Nachts zal het afkoelen tot tussen de 12 en 15 graden.

Dinsdag verandert er weinig. De zon zal het grootste deel van de dag ongestoord schijnen. Er kunnen een paar dunne lentewolkjes langsdrijven, maar het blijft droog. Daarnaast stijgt de maximumtemperatuur: in Inca wordt al een temperatuur van 30 graden verwacht. Langs de kusten blijft het met een maximumtemperatuur van 25 tot 27 graden iets koeler. ‘s Nachts dalen de temperaturen naar 12 tot 17 graden.

Woensdag wordt het iets warmer. Het wordt maximaal 31 graden in Pollença, Inca en Sa Pobla. Sóller zal 29 graden halen. In Andratx zal het opnieuw het koelst zijn met 26 graden. De zon schijnt de hele dag.

Volgens de weersverwachting van Aemet stijgen de temperaturen op donderdag op het hele eiland tot boven de 30 graden tot 35 graden in Inca en Sóller. Vrijdag blijven de temperaturen stabiel, terwijl het er nu naar uitziet dat het zaterdag flink heet wordt op het eiland met temperaturen  boven de 35 graden.