Mallorca 2022: langste hittegolf aller tijden

Hittegolf op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

Mallorca beleeft momenteel de langste hittegolf sinds de weergegevens worden geregistreerd. De warmste dagen staan echter nog voor de deur. In het week en het begin van volgende week zijn tempraturen tot 43 graden mogelijk.

Als de temperatuur dinsdag (19.7.) tot 38 graden stijgt, is dat de zevende dag van de hittegolf. Officieel is dit volgens de meteorologen op Mallorca het geval wanneer de temperatuur in tien procent van het eiland of een regio 36 graden bereikt of overschrijdt.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft nog nooit een hittegolf van langer dan zes dagen geregistreerd. Het record zal nu waarschijnlijk niet alleen worden gevestigd, maar ook bijna worden verdubbeld. Wat betreft de hoge temperaturen is er geen einde in zicht.


In het noorden en oosten van Mallorca kun je nog enigszins aan de hitte ontsnappen. In die gebieden is geen hittewaarschuwing van kracht. Op de rest van het eiland heeft Aemet van 12.00 tot 19.00 uur een geel waarschuwingsniveau afgekondigd.

Op grote delen van het eiland is er een bijzonder hoog risico op bosbranden:

Twitter

Door de tweet te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter.
Meer informatie

Tweet laden

’s Nachts koelt het helaas niet echt af. De laagste nachtelijke temperatuur lag bij 26 graden. Aemet gaat ervan uit dat de nachttemperatuur nog kan dalen tot 20-23 graden.

Woensdag en donderdag zullen de temperaturen iets dalen tot maximaal 37 graden in het centrum van het eiland. Het blijft zonnig met een blauwe lucht. Vanaf vrijdag lopen de temperaturen dan geleidelijk op tot 43 graden op maandag. Vanaf het midden van volgende week zou er afkoeling kunnen komen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*