Luchthaven Palma de Mallorca: dreigende staking schoonmaakpersoneel

Luchthaven Palma de Mallorca beste luchthaven van Europa
Terminal op luchthaven Palma de Mallorca

De vakbond SITEIB (Sindicato Independiente de Trabajadores y Empleados de las Islas Baleares) kondigt voor 27 april een staking van het schoonmaakpersoneel op de luchthaven van Palma de Mallorca aan. Deze geldt voor onbepaalde tijd, aldus een bericht in de Diario de Mallorca en de Ultima Hora.

De vakbond beschuldigt het schoonmaakbedrijf ervan geen redelijke dialoog aan te gaan. Het bedrijf weigerde een commissie op te richten die zich met de gezondheid van de werknemers bezighoudt. In het verleden zijn steeds meer banen geschrapt zonder dat er vervanging kwam. Daardoor is de werkdruk voor het overgebleven schoonmaakpersoneel toegenomen.

Daarnaast heeft het bedrijf een elektronisch systeem ingevoerd om het schoonmaakpersoneel te controleren. Dit beoordelingssysteem met de smileys is bedoeld om de productiviteit bij te houden, maar zorgt voor de nodige stress bij het personeel.

Mocht de staking op de luchthaven Palma de Mallorca doorgaan, dan kunnen passagiers eind deze maand rekenen op smerige gangen en toiletten in het luchthavencomplex. Het is echter goed mogelijk dat de staking op het laatste moment wordt afgeblazen. Dat is niet ongebruikelijk in Spanje.