Koninklijk Concertgebouworkest in Port de Sóller

Foto/logo: © http://www.festivalportdesoller.com/

Last updated on december 27th, 2023 at 01:34 pm

Op zaterdag 30 september speelt het Amsterdamse Camerata RCO in Port de Sóller. Camerata RCO is een uniek ensemble: “Wij zijn allen lid van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam en we genieten enorm van het spelen in het orkest. Dit plezier breiden we echter graag uit door ook in een klein ensemble samen te spelen”, aldus de inleidende tekst op de website van het ensemble.

Camerata RCO bijt het spits af van de 18e editie van het Festival de Música Clásica Port de Sóller. De Nederlander Jos Kuiper organiseert dit unieke muziekfestival en haalt al 18 jaar topmusici naar het noorden van het eiland. Hij was ooit eigenaar van hotel Geranios in Port de Sóller. Twintig jaar geleden nam de gedrukte Mallorca Vandaag een kijkje in het hotel. Die bijdrage hebben we hier online gezet.

Het openingsconcert van Camerata RCO begint met de F.A.E.-Sonate van Johannes Brahms, gevolgd door het Kegelstatt Trio van Mozart en een stuk van Brahms. Na de pauze wordt het programma afgesloten met Dvořáks Symfonie nr. 7.

Het Amsterdamse ensemble bestaat uit Coraline Groen op viool en Annebeth Webb op viool, Santa Vižine op altviool,  Johan van Iersel op cello,  Katy Woolley op hoorn,  Hein Wiedijk op klarinet en Natacha Kudritskaya  op piano.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Een week later is het de beurt aan Susanne Herzog, Dietmar Schwalke en Alexander Malter. Susanne Herzog speelt viool en is plaatsvervangende concertmeester van het Berlijnse radiosymfonieorkest. Dietmar Schwalke begeleidt haar op de cello. Schwalke  speelt bij het beroemde Duitse symfonieorkest Berliner Philharmoniker. Alexander Malter speelt piano. Het trio speelt werken van Johann Sebastian Bach, César Franck en Sergei Rachmaninov.

Het derde concert op 14  oktober wordt gespeeld door vier leden van het eveneens beroemde Wiener Philharmoniker orkest. Het strijkkwartet speelt vroeg-romantische werken van Franz Schubert en Ludwig van Beethoven.

Op 21 oktober sluit Alexander Malter het festival af. Hij geeft een pianoconcert en speelt werken van  Mozart, Rachmaninoff, Schubert en Chopin.

Alle concerten vinden plaats in de kerk van Port de Sóller. De toegang bedraagt 25 euro.
Kaarten: ticketib.com
Informatie festival: festivalportdesoller.com

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden