Hotel Los Geranios in een nieuw jasje

Jos Kuiper met zijn vrouw (links) en één van de gasten (Maria Antonia). Foto: © Allard van Gent

Last updated on mei 20th, 2023 at 09:51 pm

Op vrijdag 21 maart heropende hotel Geranios in Port de Sóller officieel haar deuren van het geheel gerenoveerde hotel. Het hotel ligt aan de voetgangerspromenade van het havenstadje. Na het afgelopen zomerseizoen sloot het hotel haar deuren en werd gestart met een complete metamorfose. Alle hotelkamers werden voorzien van een moderne badkamer, compleet met jacuzzi.

De bar werd geheel gemoderniseerd, net als de ontbijtzaal en de hotelkamers. Ook werd er een lift ingebouwd, waarmee de gasten o.a. toegang hebben tot het luxe restaurant S’àtic op de hoogste verdieping. Dit restaurant, met een schitterend terras aan de voorkant en uitzicht op zowel de haven van Port de Sóller als ook op de zee, wordt mede gerund door Cati en Benet van het prestigieuze restaurant Bens d’Avall.


 “De gasten meer service bieden”, dat was de gedachte die eigenaar Jos Kuiper had. Wie in Porto de Soller kijkt, ziet dat niet alle hoteliers diezelfde gedachte hebben. Om de gast nog beter te bedienen liet hij op de 1e verdieping een modern “Health and Beauty”-centre” met sauna bouwen. Onder de naam “Bellaza y Salud” ontvangt Anette Klug haar gasten voor een ontspannende “Sauna ‘antistress’” of een aroma-wellnessmassage.

De nieuwe lift werd veel gebruikt. Foto: © Allard van Gent

De ruimtes in het hotel zijn prachtig gedecoreerd met schilderijen van de uit Hamburg stammende en in Port de Sóller wonende Ursula Unbehaun. Zij exposeerde onder andere in Duitsland, Japan, Oostenrijk, Turkije, Zweden en Amerika. Al acht jaar lang heeft zij tentoonstellingen in galerie “La Tafona” in hotel “La Residencia” in Deia.

De officiële opening werd buitengewoon goed bezocht. Jos Kuiper heeft zich in zijn jaren op Mallorca duidelijk goed geïntegreerd met zijn omgeving. Vloeiend rolden de Catalaanse zinnen uit zijn mond, als hij een bekende de hand drukte of een schouderklop gaf.

Hoe hij het heeft klaargespeeld om in zo’n korte tijd het gehele hotel te renoveren was voor veel bezoekers een raadsel. Enkele mensen die hem goed kennen wisten het antwoord. Jos Kuiper is een harde werker met een visie. Tijdens de verbouwing was hij dagelijks op de bouwplaats om ervoor te zorgen dat alles op tijd af zou komen. En hij heeft het gered, petje af.

Dit artikel verscheen in de gedrukte uitgave 21 van Mallorca Vandaag (april 2003)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden