Klanten afzetten: autoverhuurder Goldcar op Mallorca krijgt €11.000 boete

Foto: Miguelangelbc10 (https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Miguelangelbc10&action=edit&redlink=1)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:52 pm

Opletten bij het huren van een auto op Mallorca

Een man leverde zijn gehuurde auto 59 minuten later af dan afgesproken. Autoverhuurder Goldcar boekt daarna €185 van zijn bankrekening.

De betroffen huurder van de auto werd bovendien niet op de hoogte gesteld dat Goldcar €185 afboekte. Daarom moet zou volgend de verantwoordelijke organisatie voor consumentenbescherming het bedrijf een boete van 11.000 € moeten betalen. De rechtbank heeft deze sanctie nu als rechtsgeldig verklaard.

De consumentenbescherming stelde ook vast dat het bedrag onevenredig hoog was. Volgens de eigen richtlijnen van het bedrijf geldt voor het te laat terugbrengen van de huurauto een sanctie van 40 euro per dag. In het genoemde geval was de klant slechts 59 minuten te laat.

De Balearische regering deelt telkens weer boetes uit aan autoverhuurbedrijven die met dubieuze methodes proberen meer geld van hun klanten af te troggelen dan ze toestaan. In de afgelopen jaren werden zes geldstraffen ter hoogte van 48.800 euro aan autoverhuurders uitgedeeld. Bij twee daarvan had Goldcar beschadigingen in rekening gesteld die echter op het moment van de verhuur al aanwezig waren. Goldcar rekende destijds 250 euro voor de beschadiging. De klanten konden echter bewijzen dat de krassen en deuken al vóór de verhuur op de auto zaten.

Volgens de lezers van het Duitse weekblad Mallorca Zeitung duiken bij dubieuze praktijken van autoverhuurders altijd weer de namen van Goldcar en OK Car

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.