Jonge vrouw pleegt zelfmoord in drogisterij Müller in Palma de Mallorca

Een ziekenwagen van 061. Foto: 1997 (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:1997)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

Vanmiddag stierf in Palma een 23-jarige vrouw nadat ze haar keel had doorgesneden. Het drama speelde zich rond 16:15 uur af in drogisterij Müller aan de Plaza de España. Op dat moment waren veel mensen aan het winkelen.

Volgens de eerste onderzoeken gaat het om een Poolse vrouw. Ze betrad alleen de winkel en liep naar de eerste verdieping, Ze was nerveus en overstuur en trok met haar houding de aandacht van andere bezoekers. Een vrouw probeerde haar te kalmeren.

Op dat moment greep de Poolse een mes uit de keukenafdeling en sneed zichzelf diep in de nek. Het slachtoffer zakte in elkaar en verloor in korte tijd veel bloed. De lokale politie was direkt ter plekke. Er werden pogingen gedaan haar te reanimeren, maar deze bleken tevergeefs.Voor de winkel ontstond een grote groep mensen die erachter probeerde te komen wat er was gebeurd.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Al meer dan 30 jaar bestaat op Balearische eilanden de Teléfono de la esperanza (telefoon van de hoop). Deze werd 46 jaar geleden op het Spaanse vaste land ingevoerd. Verschillende vrijwilligers, die vooraf psychologisch zijn opgeleid, zitten in een kantoor bij het Parc de ses Estacions in Palma de Mallorca. Ze luisteren of bieden troost.

Iedereen die hulp of een luisterend oor nodig heeft, kan te allen tijde de “Teléfono de la esperanza” bellen op 971-46 11 12.