Illetes: dronken Britten vallen politie en barpersoneel aan

Acht Britse vakantiegangers werden gearresteerd en brachten de nacht door in een cel. Locoburgemeester doet dringende oproep aan comazuipers

Op woensdagavond (29 mei) brak in de badplaats Illetes een massale vechtpartij uit bij Beach Club Balneario Illetas. Volgens dagblad Diario de Mallorca werd dit ‘s ochtends bevestigd door een woordvoerder van de gemeente Calvià. Bekijk de video van de vechtpartij op de website van de krant.

In een haastig uitgegeven persbericht staat dat de politie acht Britse mannen van rond de 30 jaar heeft gearresteerd. Een ober in de pub raakte gewond tijdens de woordenwisseling en moest worden behandeld voor een klap op zijn hoofd. Twee politieagenten moesten ook ter observatie naar een dokter.

De vechtpartij vond rond 19.30 uur plaats. Een groep Engelsen vierde een vrijgezellenfeest. Een ober waarschuwde de groep om zich te gedragen nadat enkele Britten bierblikjes en ander afval in zee hadden gegooid en badgasten hadden lastiggevallen. De groep, die duidelijk veel te veel had gedronken, reageerde extreem agressief op de terechtwijzing.

Personeel ook aangevallen

De Britten vielen het personeel van de pub aan en raakten slaags met de politie . Als eerste waren agenten van de Guardia Civil ter plekke die op dat moment echter geen dienst hadden. In totaal arriveerden zes voertuigen van de lokale politie van Calvià en nog een voertuig van de Guardia Civil. De Britten probeerden te ontsnappen. De agenten konden zich niet herinneren ooit eerder mensen te hebben gearresteerd die zich zo agressief gedroegen.

De acht arrestanten brachten de nacht door in de cel van de lokale politie in Calvià. Drie van de Britten werden overgedragen aan de Guardia Civil, de andere vijf zullen later vandaag worden overgedragen. Tot nu toe zijn er zeven aanklachten ingediend tegen de groep.

Gemeente veroordeelt de aanval scherp

De locoburgemeester van Calvià, Esperanza Catalá van de extreemrechtse Vox-partij, veroordeelde de aanval scherp en stuurde een duidelijke boodschap naar vakantiegangers die over de schreef gaan: “Niemand hoeft zichzelf voor de gek te houden: We zullen niet soft zijn. Zulke mensen willen we niet in de gemeente Calvià.”

De gemeente zal niet toestaan dat vakantiegangers de veiligheid van de lokale bevolking in gevaar brengen en de reputatie van de gemeente schaden. “Onthoud dat en ga ergens anders op vakantie als je niet weet hoe je je moet gedragen,” sprak Catalá de vakantiegangers rechtstreeks toe.