Hittegolf op Mallorca: opnieuw hoge temperaturen

Hittegolf op komst

De komende dagen krijgt Mallorca te maken met een extreme hittegolf. De temperatuur kan oplopen tot 42 graden Celsius.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft daarom voor de eerste helft van de week het hoogst mogelijke weerwaarschuwingsniveau afgekondigd voor sommige gebieden op Mallorca. Voor het binnenland van het eiland is het waarschuwingsniveau rood, met piekwaarden van meer dan 40 graden, vooral op dinsdag.

©Aemet

In het zuiden, in de Serra de Tramuntana, in het noorden en noordoosten is het waarschuwingsniveau oranje, met verwachte maximumtemperaturen van 38 graden Celsius. Daarnaast verwachten experts een hoge stofbelasting boven het eiland.

De nacht van zondag op maandag zal ook erg warm. De minimumtemperatuur ligt bij 25 graden Celsius. Voor de nacht van dinsdag verwachten meteorologen zelfs dat de temperatuur in grote delen van het eiland niet onder de 30 graden zal komen. Op woensdag 19 juli 2023 worden kleine wolkenvelden boven delen van het eiland verwacht. Terwijl in de tweede helft van de week de maximale temperatuur overdag waarschijnlijk iets zal dalen, blijven de nachten tropisch. Alleen aan de kust kan een licht briesje voor en beetje afkoeling zorgen.

Twitter

Door de tweet te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter.
Meer informatie

Tweet laden

De officiële instanties dringen er bij op aan voorzorgsmaatregelen te nemen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Het wordt sterk aangeraden om veel water te drinken, direct zonlicht te vermijden en tijdens de warmste uren lichamelijke inspanning te beperken. Vorig jaar had Mallorca in de zomer al vier hittegolven, meer dan ooit tevoren sinds het begin van de weermeting.