Hittegolf op komst

Hittegolf op komst

Vorig jaar augustus werd het tijdens de hittegolf op Mallorca in Montuïri maar liefst 44,5 graden. Dat was de hoogste temperatuur ooit gemeten door de Spaanse weerdienst Aemet. Volgens de weersverwachting zal de temperatuur de komende dagen oplopen tot zo’n 43 graden en bestaat de kans dat het record wordt gebroken. Er is dus op Mallorca een hittegolf op komst.

Morgen, donderdag 6 juli, is het nog niet zó heet, hoewel 33 graden op het midden van net eiland best behoorlijk warm is. Aan de kust zal de temperatuur morgen niet boven de 30 graden uitkomen. In de ochtend zal de lucht helderblauw zijn, met een paar wolken in de middag. De watertemperatuur op de stranden van Playa de Palma en Playa de Muro bedraagt 26 graden.

De zon gaat tegen half tien ‘s avonds onder. Het koelt niet direct af. Dat kan een tropische nacht tot gevolg hebben. Er is sprake van een tropische nacht als de temperatuur boven de 20 graden blijft.

Vrijdag schijnt de zon, maar duiken ook wolken op. Er is zelfs kans op regen. De temperatuur stijgt tot 35 graden. Op zaterdag zou volgens de meteorologen de hittegolf op Mallorca beginnen. In het midden van het eiland kan het 37 graden worden.

https://twitter.com/AEMET_Baleares/status/1676305615981801485?s=20

Op zondag bestaat de kans dat de grens van 40 graden worden overschreden. De dagen daarna blijft het erg heet. Maandag 40 graden en op dinsdag maar liefst 43 graden. Dat voorspelt het weerinstituut Aemet. Hoe het daarna verder gaat, dat is nog niet bekend. Het weer is en blijft onvoorspelbaar.