Het weer op Mallorca: prima wandelweer, te fris strandweer

Wisselvallig weer op Mallorca

Het wisselvallige weer op Mallorca houdt aan. Soms zandregen, soms zonneschijn en af en toe dichte bewolking. De donderdag begon donker, vochtig en met temperaturen ver onder de 20 graden. ’s Middags kwam de zon tevoorschijn. Morgen (vrijdag) zou het overwegend zonnig moeten zijn, ook al blijft het kwik steken op slechts 21 graden.

Sneeuw

Het weekend blijft het droog bij zonnig weer. Door de relatief lage temperaturen van 21 à 22 graden is het echter geen typisch strandweer. Voor wandelingen op Mallorca zijn de weersomstandigheden daarentegen ideaal.
De komende week wordt opnieuw regen verwacht en daalt de maximumtemperatuur tot slechts 15 à 16 graden. ‘s Nachts wordt zelfs een temperatuur van ruim onder de 10 graden verwacht. Boven 900 meter hoogte is op dinsdag zelfs sneeuwval mogelijk. Vanaf woensdag is het dan een langere periode droog.

Gisteren was het relatief fris en winderig op het eiland. De hoogste temperatuur van 18,8 graden werd gemeten op de luchthaven van Palma. Daarna volgde Cape Blanc met 18 graden, de Mole Dic Oest met 18,7 graden, de universiteit van Palma met 18,2 graden en het wijnstadje Binissalem met 17,7 graden.