Groepsverkrachting in hotel Playa de Palma: 6 Duitse toeristen gearresteerd

Polica local
Foto: Wo st 01 (https://de.wikipedia.org/wiki/Benutzer:Wo_st_01)

Afgelopen woensdagnacht hebben in een hotel in Playa de Palma een groep Duitse toeristen een jonge vrouw verkracht. Het gaat om zes jonge mannen met de Duitse nationaliteit. De politie heeft de daad bevestigd, net als het feit dat één van de mannen de daad met zijn mobiele telefoon heeft gefilmd.

Wat is er gebeurd?

Op woensdagavond ging de jonge vrouw uit met een groep vrienden in Playa de Palma. Daar ontmoette ze één van de mannen die later werd gearresteerd. Ze werden snel close. Volgens de lokale media op Mallorca hadden ze vrijwillige seks op het strand. Later nodigde de man de vrouw uit in zijn hotel. Aangezien ze daar niet als gast geregistreerd stond, lieten ze haar niet binnen.

De man stelde toen voor om naar het naburige hotel te gaan waar zijn vrienden twee kamers hadden gehuurd. Dit was het hotel Occidental Palma aan de Avinguda de Fra Joan Llabrés in de derde lijn van de zee tussen de Bierkönig en het Megapark.

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden

In een kamer van dit hotel hadden de twee jongeren naar verluidt opnieuw seks met wederzijds goedvinden. Daarna voegden zich nog twee en later drie jongemannen bij hen. Volgens het politierapport hebben vier van deze mannen de vrouw verkracht. Eén van hen filmde de daad met zijn mobiele telefoon. De politie heeft deze video.

Vandaag meldde de Diario de Mallorca dat het slachtoffer na de groepsverkrachting haar toevlucht zocht in de badkamer van het hotel. De Spaanse krant publiceerde 13 foto’s van de arrestatie van de zes vermoedelijke daders. Deze zijn via deze link naar de Diario de Mallorca te zien.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Hoe verloopt het onderzoek?

Beide kamers 322 en 323 van het Occidental Playa de Palma hotel werden na de arrestatie verzegeld. Op vrijdagmiddag nam de Policia Nacional de zes vermeende daders rond 12.40 uur mee naar het hotel voor een bezoek aan de plaats delict. Twee personen werden onder het oog van de aanwezige pers het gebouw via de hoofdingang binnengeleid, de overige vier via een zij-ingang. Eerder was er al een forensische eenheid gearriveerd. Volgens mediaberichten vonden de agenten van die eenheid het bewijs van de verkrachting. De inspectie van de plaats delict duurde ongeveer 40 minuten.

Wat gebeurt er nu?

De verdachten zitten in cellen in het hoofdbureau van de politie aan de Paseo Mallorca. Vandaag werden ze naar de rechtbank in Via Alemania gebracht. De verhoren waren ‘s middags nog steeds aan de gang. De vrouw die verkracht zou zijn zal daar naar verwachting ook getuigen.

De rechter-commissaris zal beslissen of de mannen in voorlopige hechtenis worden genomen of onder eventuele voorwaarden worden vrijgelaten. Hij moet elk van de verdachten afzonderlijk horen en hun betrokkenheid bij het incident afwegen. De rechter-commissaris is dezelfde die een goed jaar geleden moest beslissen over de voorlopige hechtenis van de Duitse Kegelbrüder. Als de mannen worden veroordeeld, hangt hen een gevangenisstraf van tien tot twaalf jaar boven het hoofd.