Gevluchte bestuurder geeft zichzelf aan

Gevluchte bestuurder geeft zichzelf aan
Guardia Civil in Palma. Foto: Wusel007 (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Wusel007)

De bestuurder die een vrouw doodreed voor het Palacio de Congresos van Palma is gearresteerd. De verdachte heeft zichzelf vanochtend aangegeven bij de Guardia Civil en houdt vol dat hij niet op de hoogte was van het fatale vluchtmisdrijf.

De Guardia Civil heeft vanmorgen de bestuurder van een BMW gearresteerd, die in de vroege uren van zondagochtend een 36-jarige Duitse vrouw aanreed toen ze een zebrapad overstak op de Paseo Marítimo. Daarbij kwam de vrouw om het leven.

De automobilist reed door rood en sloeg na het ongeluk op de vlucht. Sindsdien zijn agenten van de Grupo de investigación y análisis (GIAT) van de Guardia Civil de Tráfico een onderzoek gestart om de bestuurder en het voertuig op te sporen.

Na het onderzoek werd vanmorgen het voertuig gelokaliseerd- Het was achtergelaten op een ventweg in de buurt van de plaats delict.

Door het onderzoek en dankzij getuigenverklaringen en camerabeelden kon de bestuurder van de auto en een passagier geïdentificeerd en gearresteerd worden. De 28-jarige bestuurder wordt beschuldigd van doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval. De 27-jarige passagier wordt beschuldigd van het verbergen van belangrijke informatie.

Beelden van de siuatie in Palma direct na het ongeluk in de nacht van zaterdag op zondag:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden