Dodelijk ongeluk op Paseo Marítimo: 36-jarige Duitse overreden, bestuurder op de vlucht

Dodelijk ongeluk op Paseo Marítimo

Afgelopen nacht kwam rond 02:55 uur een Duitse vakantiegangster op de Paseo Marítimo in Palma om het leven. Ze werd voor het congrescentrum overreden door een donkere BMW. Het slachtoffer werd ongeveer 30 meter door de lucht geslingerd. Ooggetuigen vertelden de online krant “Crónica Balear” dat de bestuurder twee keer stopte na de botsing, maar uiteindelijk vluchtte.

Agenten van de Policía Nacional arriveerden als eerste op de plaats van het ongeval en begonnen met levensreddende maatregelen. Ze konden niets meer voor het slachtoffer betekenen. Op de plaats delict bevinden zich veel bewakingscamera’s. De dader is echter nog spoorloos.

Partner was op zoek naar de vrouw

Volgens de Crónica Balear  speelden zich op de plaats van het ongeluk dramatische taferelen af.  Terwijl agenten de sporen veilig stelden, kwam een Duitse man naar hen toe. Hij legde uit dat hij op zoek was naar zijn vriendin, die al lang terug had moeten zijn. Toen hij de naam van de vrouw opgaf, moesten de politieagenten hem meedelen dat ze bij het verkeersongeval om het leven was gekomen.

De reddingsdienst stuurde onmiddellijk een psycholoog naar de plaats van het ongeval om zich over de jongeman te ontfermen. De vriend van het slachtoffer bleef op de plaats van het ongeval totdat het lichaam was opgehaald. Daarna vergezelde de psycholoog hem naar de vakantiewoning die het koppel enkele dagen geleden in de buurt van de Paseo Marítimo hadden gehuurd.

Ongeluk  enkele dagen geleden

Afgelopen woensdag (12.7.) vond in de vroege ochtenduren ook al een dodelijk ongeval plaats, slechts een paar honderd meter verderop. Een 44-jarige vrouw stond te wachten voor het stoplicht op een verkeerseiland op de Paseo Marítimo. Plotseling verloor een 25-jarige bestuurder, die zwaar beschonken was, de controle over zijn voertuig. In plaats van rechtsaf de Avenidas op te draaien, reed hij rechtdoor en raakte de vrouw. Het slachtoffer liep ernstig traumatisch hersenletsel op en werd in kritieke toestand naar de intensive care van het regionale ziekenhuis Son Espases in Palma gebracht. Afgelopen vrijdag overleed ze.

De 25-jarige automobilist werd gearresteerd voor onder andere rijden onder invloed. De rechtbank liet hem onder voorwaarden weer vrij. Nu moet de vermeende dader zich nog verantwoorden voor doodslag.