Geef een boek cadeau!

Last updated on december 27th, 2023 at 01:34 pm

De feestdagen staan voor de deur. Geef een stukje recente geschiedenis over Mallorca cadeau!

Bestel het boek in Nederland via DEZE LINK  (bravenewbooks.nl) of in Spanje via DEZE LINK (mi.bestseller.es)

Gebonden in een dikke, gekleurde kaft biedt het boek verhalen over Mallorca in het begin van deze eeuw. Henk Elsink vertelt in een uitgebreid interview dat hij al vanaf 1960 op Mallorca kwam, terwijl Leontien van Moorsel in een gesprek uitlegt waarom ze altijd Frank en Carmen van La Terraza bezoekt.

V.l.n.r.: Dennie Christian en Allard van Gent

Uniek is het interview met schlagerzanger Dennie Christian. Hij was in 2004 in de haven van Cala d’Or voor de opnames van een DVD en stond Mallorca Vandaag te woord. De zanger trad in de jaren 80 al op in discotheken op Mallorca, vertelt hij. Hij is een liefhebber van Deià en Valldemossa. “Je hebt hier plekken die zijn nog zo onberoerd en mooi. Daar hou ik van. En in de stress van het leven is het altijd wel fijn als je wat plekken vindt waar je dat nog kunt vinden waar je hartje naar vraagt.”

 

In het jaar 2003 speelde de Nederlandse voetballer Arnold Bruggink bij Real Mallorca. In het interview in Mallorca Vandaag vertelt hij over zijn tijd bij F.C. Twente en PSV en over de verschillen tussen het Spaanse en Nederlandse voetbal.

Meer dan 60 interviews

Henk Elsink in zijn tuin in Son Vida

Het boek telt ruim 60 interviews met bekende en minder bekende Nederlanders en Belgen die tussen 200 – 2006 op Mallorca woonden of het eiland bezochten. Aan het woord komen o.a. ondernemers uit de horeca in Cala d’Or, El Arenal, Santa Ponça en Cala Rajada, Nederlanders en Belgen met een eigen makelaarskantoor, kunstenaars en mensen die een bijzonder interessant verhaal te vertellen hebben zoals Agatha Deelder.

Ze bezocht Mallorca voor het eerst in 1957. Het eiland kende in die tijd nog geen snelwegen. Je landde met het vliegtuig in Son Bonet in Palma. Agatha Deelder: “Daar stond een houten gebouwtje en de bus stopte naast het vliegtuig. In die tijd werd er al lekker gesmokkeld. De schoenmakers op de Ramblas hadden van alles in hun kistjes zitten. Parfum en dat soort zaken.”

Het boek bevat ook interessante reportages over natuurreservaat “La Reserva”, over het Nederlandse Davis-Cup team dat in 2004 op Mallorca tegen Spanje speelde en over de eerste vlucht van Air Berlin van Amsterdam naar Palma de Mallorca.

Het boek kun je online in Nederland en Spanje bestellen, zodat de Nederlanders en Belgen in Spanje geen extra portokosten betalen. Bestel het boek in Nederland via deze link naar bravenewbooks.nl of in Spanje via deze link naar mibestseller.es. Klik hier voor de inhoudsopgave van het boek. Klik hier voor berichtgeving over het boek in de media.