Fornalutx: 33-jarige wandelaar sterft na val

Het gebergte rondom het stuwmeer Cúber. Foto: Antoni Sureda (https://en.wikipedia.org/wiki/ca:Viquip%C3%A8dia:Fonts_d%27informaci%C3%B3#Paratges_de_Mallorca)

Vanochtend is in de berketen Serra de Son Torella (gemeente Fornalutx) een 33-jairge Spaanse wandelaar om het leven gekomen. Het slachtoffer was met een groep onderweg. Hij viel van een 40 meter hoge klif en was op slag dood. De overledene woonde in de stad Sóller. Zijn dood veroorzaakte grote consternatie, omdat hij daar een bekende persoon was.

Volgens de brandweer vond het ongeluk vanochtend tegen half tien plaats. Het slachtoffer was samen met een groep wandelaars zojuist aan de populaire wandeling tussen de Sierra de Cúber en de Sierra de Son Torella begonnen. Dit traject verloopt op een hoogte van circa 900 meter boven de zeespiegel en geldt als relatief eenvoudig. Hij wordt zelfs voor kinderen aanbevolen. Onderweg zijn verschillende bergkloven met fraaie uitzichten.

Volgens het bericht in de Diario de Mallorca zou het slachtoffer op de rand van een kloof zijn evenwicht hebben verloren. Hij viel en stierf ter plekke. Vervolgens rukte de brandweer uit Inca en Sóller uit. Ook de Guardia Civil werd gealarmeerd en schakelde een helikopter in.

Het levenloze lichaam lag in een moeilijk toegankelijk gebied. Dat bemoeilijkte de redding. De Guardia Civil wachtte op bevestiging van de identiteit van de overledene om contact op te kunnen nemen met de familie.