Festival de Música Clásica Port de Sóller: dit jaar met het Storioni Trio Amsterdam

Foto/logo: © http://www.festivalportdesoller.com/

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:49 pm

In de maand oktober organiseert de Nederlander Jos Kuiper voor de 17e keer het “Festival de Música Clásica Port de Sóller”.

Jos Kuiper
In de Duitse Mallorca Zeitung staat een interview met Jos Kuiper die inmiddels al 30 jaar in Port de Sóller woont. Hij was jarenlang manager van hotel Los Geranios en liet het ruim 20 jaar geleden compleet renoveren. In 2003 verscheen in de gedrukte Mallorca Vandaag een bijdrage over het gerenoveerde hotel. Die kun je nu ook op deze site lezen (Artikelen en reportages/2003).


 The Clarinet Trio Anthology
Terug naar het muziekfestival. Het lukte Jos Kuiper wederom topmusici naar het eiland te lokken. Op 21 oktober bijt het trio „The Clarinet Trio Anthology“ uit Oostenrijk het spits af. De 36-jarige klarinettist Daniel Ottensamer is nu al eerste klarinettist bij de Wiener Philharmoniker én de Wiener Staatsoper. Zijn broer Andreas is eerste klarinettist bij de Berliner Philharmoniker. Hun in 2017 overleden vader Erst was eveneens solo klarinettist bij de Wiener Philharmoniker én de Wiener Staatsoper.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Het trio The Clarinet Trio Anthology ontstond tijdens de coronapandmenie. Tijdens de eerste lockdown ontmoette Daniel Ottensamer de cellist Stephan Koncz (Berliner Philharmoniker) en pianist Christoph Traxler. Ze zetten een wereldwijd unieke project op poten door veel originele werken voor klarinet, cello en piano op cd te zetten onder de naam The Clarinet Trio Anthology.

Storioni Trio
Op 8 oktober is het de beurt aan het Nederlandse Storioni Trio met werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Antonin Dvorak. Wouter Vossen speelt viool, Marc Vossen cello en Bart van der Roer zit achter de piano. Het Storioni Trio wordt algemeen beschouwd als een van ’s werelds toonaangevende pianotrio’s.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin
Een week later is het traditionele Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin (RSB) te gast in de kerk. De musici uit de Duitse hoofdstad spelen de pianoconcerten van Wolfgang Amadeus Mozart.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Slotakkoord
Het festival wordt op 22 oktober afgesloten door de Russische sopraan Evelina Dobraceva, de Georgische violiste Natalia Gubinia en Alexander Malter. Ze zullen drie versies van “Ave Maria” spelen: van Verdi, van Schubert en van Bach.

Festival
Alle concerten beginnen om 19:30 uur in de kerk van Port de Sóller (La Iglesia en Port de Sóller).
Entreekaarten voor de concerten (25 €) zijn verkrijgbaar via ticketib.com.
Website festival: www.festivalportdesoller.com

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden