El Arenal: Nederlandse toerist slaat zonder reden Duitser in elkaar en schopt tegen zijn hoofd

In El Arenal is een 26-jarige Nederlander gearresteerd, omdat hij zonder reden een Duitse man in elkaar had geslagen. Een patrouille van de Policia Local betrapte de Nederlander toen hij het slachtoffer neersloeg en tegen zijn hoofd schopte. Zo staat het in het lokale dagblad Diario de Mallorca. Ook dagblad Ultima Hora schrijft over de gewelddadige Nederlandse jongeman die de 52-jarige Duitser zonder reden in elkaar sloeg.

Volgens de Guardia Civil speelde het voorval zich dinsdag in de vroege ochtenduren af. De politie was er toevallig getuige van dat de Nederlander zonder aanwijsbare reden de Duitser neersloeg, Het slachtoffer bevond zich in een beschonken toestand. Nadat hij op de grond was gevallen trapte de Nederlander hem meerdere keren tegen zijn hoofd.

Door het snelle ingrijpen van de politie werd voorkomen dat de Nederlandse toerist verder ging met schoppen. Het slachtoffer werd bewusteloos met een ambulance naar ziekenhuis Son Llàtzer gebracht. De agenten vermoeden dat alleen alcohol de aanleiding was voor de agressie. Er is namelijk geen relatie tussen de dader en het slachtoffer, beiden verblijven in verschillende hotels.

In totaal heeft de politie dit seizoen al 160 mensen gearresteerd tijdens nachtelijke operaties op Playa de Palma. Dit blijkt uit statistieken die de nationale politie donderdag heeft gepubliceerd. In de meeste gevallen ging het om berovingen. Gemiddeld pakten de agenten twee dieven per dag.

Tijdens de zomermaanden gaan Duitse en Nederlandse politieagenten samen met hun Spaanse collega’s op patrouille. De agenten moeten vooral helpen bij de taalbarrière tussen vakantiegangers en de Spaanse politie. Eerder berichtten de Spaanse media al dat de buurtbewoners van El Arenal het wangedrag van de Nederlanders zat zijn. Ook wij schreven er een bericht over.