Duitse zeilers sinds zondag vermist

Duitse zeilers sinds zondag vermist
Foto: Santiago Mena (http://losbarcosdeeugenio.com/disclaimer_es.html)

Afgelopen zondag vetrokken een 50-jarige Duitse man en zijn 19-jarige zoon per zeilboot van Cala Galdana op Menorca naar Cala d’Or aan de zuidoostkust van Mallorca. Het is niet bekend waarom ze ondanks de stormwaarschuwing toch zijn uitgevaren.

Sinds zondag 10 uur is het contact verbroken. Dat maakte de reddingsdiensten bekend. Zij kregen op zondagavond om 18:30 uur een bericht uit Duitsland. Een familielid liet weten dat hij geen contact meer had met de negen meter lange zeilboot. Vervolgens werd een zoekactie opgestart naar de zeilboot Makan Angin.

Zoals de Balearic Sea Rescue dinsdag op X (voorheen Twitter) aankondigde, zoeken drie helikopters momenteel naar de 50-jarige en zijn 19-jarige zoon. Er zijn ook patrouilleboten en duikers bij betrokken. De Spaanse luchtmacht en de Guardia Civil helpen ook mee met de zoektocht.

Twitter

Door de tweet te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter.
Meer informatie

Tweet laden

In een gesprek met de regionale omroep IB3 was Martin Marcha van het Balearen reddingscoördinatiecentrum pessimistisch over het lot van de zeelieden: “Al met al is het geen goede situatie. De aard van het schip in combinatie met de kracht van de storm op dat moment laat geen betrouwbare voorspellingen toe,” zei hij in het programma Informatiu Matí.

Mancha riep de bevolking op om noodweerwaarschuwingen serieus te nemen: “We geven ze niet uit voor de lol. Het gaat om het minimaliseren van risico’s en het voorkomen van tragische gebeurtenissen, zoals bij andere gelegenheden is gebeurd.” In het geval van de storm van zondag had het reddingscentrum de waarschuwing 48 uur voor de storm uitgegeven.

In Duitland berichtten onder adere Der Spiegel, RTL en de Bild-Zeitung over de vermiste zeilers.