Duitse vakantieganger verdrinkt

Duitse vakantieganger verdrinkt
Sa Canova. Foto: Olaf Tausch

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:43 pm

Duitse vakantieganger verdrinkt. Dat meldden vandaag de Mallorcaanse media. Gistermiddag verdronk aan het strand van Sa Canova (gemeente Artà) een 57-jarige Duitse toerist in zee. Het ongeluk gebeurde rond 18:30 uur.

Volgens het bericht in de Diario de Mallorca ging de man het water in en besteedde geen aandacht aan de sterke stroming op dat moment. Hij werd de zee in gedreven en kon niet op eigen kracht terugzwemmen naar het strand. Ooggetuigen belden de reddingsdiensten, omdat er geen reddingswerkers op het strand aanwezig waren. Hun werkdag eindigt in de regel om 18 uur.

Agenten van de Guardia Civil haalden het levenloze lichaam uit het water. De Duitse toerist was gestorven aan een hartstilstand. Pogingen om hem te reanimeren liepen op niets uit.

Nog een ongeluk

Gistermiddag vond er nog een ongeluk ik Artà plaats. In Cala Torta moesten lokale politieagenten een vrouw redden die eveneens door de stroming in zee was meegesleurd. Op dat moment waaide het erg hard aan de kust, waardoor zwemmen in zee bijzonder riskant was.

De krant Ultima Hora bericht ook over een 35-jarige vrouw die op hetzelfde moment als de overleden Duitser in het water van het strand van Sa Canova lag. Zij werd ook gered, maar werd ter plaatse gestabiliseerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Manacor gebracht. Volgens de krant waren er op dat moment veel badgasten, maar die vermaakten zich in het ondiepe water en liepen gene gevaar voor de hoge golven verderop.