Duitse toerist (61) verdrinkt in Cala Millor

Duitse toerist (61) verdrinkt in Cala Millor
Cala Millor. Foto: Olaf Tausch https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Oltau

Een 61-jarige Duitser is maandagmiddag (19.6.) verdronken in de zee bij Cala Millor in het oosten van Mallorca. Het ongeluk gebeurde rond 12.20 uur. Volgens het nieuwsportaal Crónica Balear was het dodelijke slachtoffer een vakantieganger die met zijn vrouw op het eiland was.

Rond 12 uur zagen strandwachten dat de man zich vreemd gedroeg in het water en vroegen of alles in orde was. Hij antwoordde dat er niks aan de hand was. Ze hielden de man toch in de gaten, omdat ze de situatie verdacht vonden. Een paar minuten later zagen ze dat de man niet meer bewoog.

De strandwachten renden naar het slachtoffer en troffen hem in bewusteloze toestand aan. Hij werd direct uit het water gehaald om het te reanimeren. Ondertussen werden er reddingsdiensten ingeschakeld waaronder de lokale politie en twee ambulances van SAMU 061.

De reddingsteams voerden om beurten reanimatiemanoeuvres uit, maar helaas tevergeefs. Na 40 minuten overleed de man. Een autopsie moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak. De Guarida Civil stelt een onderzoek in.