Dinosauerland: nieuw dinopark in Porto Cristo

Imagen: © Dinosauerland

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

Begin juli opende in Porto Cristo naar eigen zeggen een van de grootste dinoparken wereldwijd. Op een terrein van circa 12.000 m² bevinden zich meer dan 100 levensgrote dierfiguren die ongeveer 250 miljoen jaar geleden geleefd hebben. De nieuwe attractie ligt direct naast de Grotten van Hams.

Een paar jaar geleden was er bij Algaida al een soortgelijk dinopark, maar stukken kleiner. Na de sluiting kocht de eigenaar van de Grotten van Hams alle dinofiguren. De dinosaurussen in het nieuwe park zijn echt niet dezelfde, aldus directeur Pedro Miralles. Ze komen uit China.

In Dinosauerland tref je 40 verschillende soorten dinosaurussen aan. Dankzij een sensor bewegen ze hun kop, benen of achterwerk als je voor ze staat. Daarnaast maken ze ook geluid waardoor ze levensecht lijken.

Op informatieborden wordt in het Spaans, Catalaans, Duits en Engels uitgelegd welke soorten het zijn. Indrukwekkend is de Titanosaurus. Dit is het grootste levende wezen op aarde ooit. Het exemplaar in Porto Cristo heeft een lengte van 50 meter.

Het nieuwe park beschikt over een café en een restaurant. Daarnaast bestaat de mogelijkheid zelf eten mee te nemen en in de picknickzone op te eten. Een complete rondgang duurt ongeveer anderhalf uur.

Toegangskaarten kosten 17 euro voor volwassenen, 11 euro voor kinderen (3-12 jaar). Eilandbewoners met een “residencia” betalen 15 respectievelijk 9 euro.

Je kunt een bezoek ook combineren met een tocht van 500 meter door de Grotten van Hams. Deze combikaart kost 23 euro voor volwassenen, 17 euro voor kinderen. Eilandbewoners met een “residencia” betalen 21 respectievelijk 15 euro.

Dinosauerland is dagelijks van 10-18 uur geopend. Het ligt direct naar de Coves dels Hams aan de Ma-4020, vanuit Palma vlak voor de afslag naar Porto Cristo. De website dinosauerland.es is in opbouw.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.