Depeche Mode doneert 80.000 euro tegen plasticvervuiling op Mallorca

Depeche Mode (foto: Nir Nussbaum)
Depeche Mode (foto: Nir Nussbaum)

De Britse band Depeche Mode doneert ongeveer 80.000 euro aan de strijd tegen plasticvervuiling op Mallorca. Met dit bedrag steunen ze het project “Plastic Free Mallorca” van de Mallorca Preservation Foundation. Deze samenwerking werd mogelijk gemaakt door Conservation Collective, een wereldwijd netwerk van milieustichtingen waar Mallorca Preservation ook deel van uitmaakt. Andere begunstigden zijn de zusterstichtingen Ibiza Preservation en Menorca Preservation, die projecten beheren om plastic te verwijderen op de naburige eilanden van Mallorca.

Dit is niet de eerste keer dat Depeche Mode betrokken is bij de bescherming van het milieu op de Balearen via het Conservation Collective: vorig jaar sponsorden de muzikanten al het “Plastic Free Ibiza and Formentera” project met 70.000 euro. “We zijn er trots op het buitengewone werk van Conservation Collective te steunen en zijn blij met de impact die we hebben kunnen bereiken dankzij ons partnerschap (…). Samen zijn we in staat geweest om tonnen plastic afval te elimineren, duurzame opties te bieden en gemeenschappen te empoweren, wat erg belangrijk voor ons is. Dat is waar het bij ons allemaal om draait,” aldus Dave Gahan en Martin Gore van Depeche Mode in een persverklaring. De band werk op het gebied van goede doelen sinds 2010 samen met de luxe horlogefabrikant Hublot.

Dubbel voordeel door de donatie van een wereldberoemde band

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

“Wij van Mallorca Preservation zijn erg blij met de steun van een wereldberoemde band als Depeche Mode, want naast de financiële bijdrage aan het project, zal dit ons helpen om bekendheid te geven aan het ‘Plastic Free Mallorca’-initiatief,” zegt Ana Riera, directeur van Mallorca Preservation. Het project heeft als doel om de impact van plastic op het milieu te minimaliseren en niet alleen de hoeveelheid plastic afval te verminderen, maar ook om een verschuiving naar meer duurzame praktijken te bevorderen en bijvoorbeeld boeren en lokale bedrijven te ondersteunen bij deze overgang.

De Mallorca Preservation Foundation wordt gefinancierd door milieubewuste investeerders en ondernemers uit het luxesegment. Prominente supporters zijn onder andere de Britse miljonair-erfgenaam Ben Goldsmith en het vastgoedbedrijf Engel & Völkers. In verschillende lokale projecten werkt de stichting aan het compenseren van de impact van menselijke activiteiten op het milieu en het verzachten van de gevolgen van klimaatverandering.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden