Cello: muzikaal talent Julia Hagen met Balearisch symfonieorkest in Palma

Julia Hagen. Foto: © Julia Wesely

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

Volgend jaar speelt “cellohoogvlieger” Julia Hagen Sjostakovitsj’ het Tweede celloconcert in het Amsterdamse Concertgebouw. Volgende week is ze samen met het Balearische symfonieorkest in Palma’s Castell de Bellver te zien en te beluisteren.

Op 28 juli treedt de jonge en zeer getalenteerde Duitse celliste Julia Hagen (1995) op in Castell de Bellver. Ze wordt begeleid door het Balearische symfonieorkest “l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears”.

Tussen 2014 en 2016 was Julia Hagen een van de zes jonge cellisten die werden geselecteerd om deel te nemen aan de Classe d’Excellence de Violoncelle van Gautier Capuçon. Tijdens haar opleiding volgde ze materclasses bij Gábor Takács-Nagy, Pamela Frank, Lawrence Power, Nobuko Imai, Torleif Thedéen, Laurence Lesser en Claudio Bohorquez.

Daarnaast kan dit muzikale talent zich al de winnaar noemen van de internationale cellowedstrijd in Liezen. Ze werd o.a. bekroond met de Hajek-Boss-Wagner Cultuurprijs en de Nicolas Firmenich Prijs van de Verbier Festival Academy als beste jonge celliste.

Tijdens het concert op 28 juli in Castell de Bellver worden de ouverture “Le nozze di Figaro” van Mozart, het Celloconcerto nr. 1 van Joseph Haydn en Symfonie nr. 1 van Beethoven gespeeld.

De aanvang van het concert is om 21:30 uur. Kaarten kosten tussen 25-30 euro en zijn een uur voor het concert verkrijgbaar aan de kassa van Castell de Bellver.

Informatie over het concert en de voorverkoop: www.castelldebellver.palma.cat

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.