Protest: campers op Mallorca

campers op Mallorca
Kamperen op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:40 pm

Campers op Mallorca. Gisteren waren het er ongeveer 300 in de straten van Palma. Ze eisten met hun demonstratie recht op plaatsen om te kamperen en te overnachten. De huidige situatie vinden ze “onhoudbaar” en “onrechtvaardig”.

De demonstratie begon rond 17.00 uur in de Carrer del Camp de Déu. Na 90 minuten worden de campers gestart en komen ze in beweging. De route liep langs de Carrer Manacor, Avingudes, Indústria, Passeig Marítim en terug naar het beginpunt in het industriegebied Son Malferit.

“Pleinen ja, gevangenissen nee”

“Ze behandelen ons als criminelen, ze zeggen dat we niets consumeren en afval achterlaten. Maar de onverantwoordelijken zijn de mensen in de regering die uit onwetendheid of passiviteit niets doen om onze situatie te verbeteren,” zei José Antonio de los Ríos in de dagblad Diario de Mallorca. Hij is al 17 jaar camperaar.

Het protest met de campers op Mallorca duurde ongeveer 40 minuten. Uit de campers hingen allerlei spandoeken met de eis “Plaatsen ja, gevangenissen nee”, “Voor de rechten van camperaars” of “Regelgeving ja, verbod nee, kwaliteitstoerisme”.

Veel beperkingen

Mallorca is een gebied met de meeste beperkingen in Spanje. Dat zegt Javier Fuster. Hij is al zeven jaar camperaar. “Wat we dringend nodig hebben, waar we nu om vragen, zijn overnachtingsplaatsen met een limiet van 72 uur. We hebben ook plaatsen nodig waar we afvalwatertanks kunnen legen en vers water kunnen krijgen,” zegt Fuster. Momenteel is dit alleen mogelijk bij het recyclingcentrum in het industriegebied van Son Castelló en in Son Servera.

Het was niet de eerste demonstratie van de camperaars in Palma. Vorig jaar demonstreerden ze ook al in de Balearische hoofdstad. De demonstratie van gisteren zal zeker niet de laatste zijn. De camperaars benadrukken dat hun gemeenschap, die kamperen in een camper als een manier van leven beschouwt, groeit en zal blijven vechten voor hun rechten.

Lees hier meer over kamperen met een camper op Mallorca.

Demonstratie camperaars in Palma in 2022:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden