Back to Black

Back to Black
Foto: © www.web.conselldemallorca.cat

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

Back to Black (una dècada després d’Amy Winehouse). Onder deze titel vindt morgen in Petra een hommage aan de Britse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse plaats. Een uur lang brengen muzikanten een hommage aan de souldiva die ons in 2011 verliet. De zangeres verwerkte veel van haar persoonlijke ervaringen in haar songs, beïnvloed door jazz en soul.

Back to Black is het tweede album van Amy Winehouse. Het werd uitgebracht in 2006. De plaat werd meer dan 20 miljoen keer verkocht en geldt als een van de best verkochte platen in het afgelopen decennium. Winehouse hiermee maar liefst vijf Grammy’s.

In Nederland vloog het album meer dan 350.000 keer over de toonbank. Dat was goed voor vijf keer platina. In 2007 verschenen het album voor het eerst in de Album Top 100, omdat de single Rehab veel aandacht trok. Na een jaar kwam het op de eerste plaats en bleef daar veertien weken achter elkaar staan.  Ook in Vlaanderen behaalde Back to Black de eerste plaats en werd drie keer met platina bekroond.

De Spaanse show werd in 2021, dus precies 10 jaar na het overlijden van Amy Winehouse, voor het eerst opgevoerd in het theater van Petra. Petra ligt midden op het eiland, ongeveer 10 kilometer vanaf Manacor en op circa 50 kilometer afstand van de hoofdstad Palma.

Trompet: Joan Rigo.
Klarinet: Tomeu Aulí.
Gitaar: Víctor Magaña.
Bas: Pep Lluís Victory.
Saxofoon: Miquel Àngel Tomàs.
Slagwerk: Tòfol Barceló.
Piano: Miquel Àngel Julià.
Voice: Marian Lush
Techniek en begeleiding: Andreu Julià, Bernat Molina, Salvador Oliver, Joan Biel Serra

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Teatre Municipal Es Quarter
Carrer Des Sol, 5
07520 Petra

Zaterdag 1 april
Aanvang: 20 uur
Toegang: € 11,58
Online kaartverkoop (zitplaats uitkiezen)

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden