Zondag 9 oktober: Mallorca marathon verwacht ca. 6.000 lopers

Mallorca Marathon 2023

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

Op zondag 9 oktober worden ca. 6.000 lopers verwacht die deelnemen aan de marathon in Palma. Automobilisten moeten rekening houden met afgesloten straten.

Onlangs brak marathonloper Eliud Kipchoge zijn eigen record bij de marathon in Berlijn met een tijd van 2:01:09 uur. Volgens David Thompson, de organisator van de Mallorca marathon, is een dergelijk record op het eiland zeer onwaarschijnlijk, omdat het traject van de Berlijnse marathon speciaal voor mogelijke records in aangelegd. Het is vrijwel compleet vlak en er zijn nauwelijks bochten. De marathon op Mallorca is eerder een soort sightseeing langs de zee en door het centrum van de stad.

Dat blijkt ook wel uit de tot u toe snelste tijd van 02:28:50 uur, in 2019 gelopen door de Brit Nikki Johnstone. Vorig jaar liep de winnaar Kasper Laumann een tijd van 02:31:36. De marathon op Mallorca is verre van interessant voor de professionele marathonlopers, omdat er geen prijzengeld is.

In tegenstelling tot de marathon van vorig jaar is het niet meer verplicht bij de start een mondkapje te dragen. Wel zijn er nog een paar beperkingen van kracht. Zo zijn er ook dit jaar geen douches voor de lopers.

Bekijk hier de highlights van vorig jaar:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Website Mallorca marathon: www.palmademallorcamarathon.com