Zaterdag 21 uur: Real Mallorca ontvangt FC Barcelona

Voorverkoop Real Mallorca- Barcelona
Stadion Son Moix in 2015. Foto: Miguelazo84 (https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Miguelazo84&action=edit&redlink=1)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

Morgenavond speelt Real Mallorca thuis tegen Barcelona, de nummer twee in de Spaanse competitie. Mallorca staat op een respectabele tiende plek. De aftrap in stadion Son Moix is om 21 uur.

In dagblad Diario de Mallorca komt Real-Mallorca’s Mexicaanse trainer Javier Aguirre aan het woord. Ondanks de talrijke afwezigen bij Barcelona waarschuwt hij voor een team dat “een bank heeft die sommige topteams graag zouden willen hebben”. Met of zonder afwezigen, we zijn ons ervan bewust dat ze het ons moeilijk gaan maken, aldus Javier Aguirre tijdens de persconferentie voor de wedstrijd.

Daarnaast benadrukte hij de kwaliteiten van Barcelona: “Ik denk dat we allemaal weten hoe goed ze met de bal omgaan. Er zijn waarschijnlijk overeenkomsten met Pep (Guardiola)’s Barça, maar vroeger was er duidelijk een nummer 10 die het verschil maakte. Als de bal door zijn voeten ging wist je dat er iets ging gebeuren.Hoe dan ook, Barça is Barça en ze hebben altijd hun eigen stijl. Als ze de bal hebben verdedigen ze heel goed en ook zonder bal. Het is heel moeilijk om ze te pakken te krijgen, hoewel we altijd de hoop hebben dat ze een fout maken bij een of andere bal.”

Ondanks het hoge niveau van de tegenstander heeft Aguirre vertrouwen in zijn spelers. Hij onthulde dat zowel Muriqi als Baba “con molestias” zijn teruggekeerd van het trainingskamp van hun nationale ploeg. Dat betekent echter niet dat ze langs de lijn blijven. “Ze waren allebei licht geblesseerd, maar vandaag hebben ze bijna 100% voluit kunnen trainen”, aldus Aguirre.

Het is goed mogelijk dat Real-Mallorca’s Senalgese speler Amath zijn debuut van het seizoen maakt. Hij herstelde sneller dan gedacht. Aguirre: “Ja, er is een reële kans dat hij op de bank zit […] Als hij morgen nodig zou zijn, dan zou dat kunnen.”

Sinds het bestaan van de Spaanse voetbalcompetitie kon Real Mallorca slechts 13 keer winnen van FC Barcelona, 37 keer verloren de Mallorcanen. Wat betreft de thuiswedstrijden van Real Mallorca: 10 keer won de ploeg thuis in Palma van Barcelona, 17 keer won FC Barcelona en 13 keer werd het een gelijkspel.