Wisselvallig weer op Mallorca

Voor een deel van Mallorca geldt vandaag de waarschuwing geel vanwege de verwachte regenval. De Spaanse meteorologische Dienst (Aemet) noemde de Serra de Tramuntana, het oosten, noorden en noordoosten gebieden waar tot 60 liter water per vierkante meter binnen 12 uur zou kunnen vallen. De waarschuwing geldt vanaf 12:00 uur tot het einde van deze zondag (28.04).

De Balearen afdeling van Aemet benadrukt dat er buien met modderregen blijven vallen en dat het ‘s avonds erger wordt. Deze buien kunnen gepaard gaan met onweersbuien. De weersvoorspelling geeft ook aan dat de temperaturen overdag zullen dalen, variërend tussen 18°C en 20°C. Dit betekent dat grote delen van het eiland onder de normale gemiddelde temperaturen voor deze tijd van het jaar zullen liggen. Die zijn normaal gesproken rond de 20°C. De wind zal zwak tot matig zijn en variabel van richting.

De komende week begint wisselvallig. Aemet voorspelt voor maandag 29 april bewolking met in de middag opklaringen. De neerslag kan lokaal zeer hevig zijn en gepaard gaan met onweersbuien. ‘s Nachts neemt de regenval af. Daarnaast worden er mistbanken verwacht. De temperaturen veranderen weinig.

De maand april zal eindigen met onstabiel weer op Mallorca, aangezien voor dinsdag 30 april bewolkte perioden worden voorspeld met neerslag die lokaal hevig kan zijn en wederom gepaard kan gaan met onweersbuien, vooral in het oostelijke deel van Mallorca.