Weer met Pasen op Mallorca

Weer met Pasen op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

Niks is zo veranderlijk als het weer. Toch wagen we een voorspelling over het weer met Pasen op Mallorca.

Geen veranderingen

De lokale media melden dat er geen grote veranderingen op stapel staat. Het blijft dus lenteachtig weer met overdag aangename temperaturen tussen 19 en 22 graden. ’s Nachts koelt het echter flink af tot een graad of vijf.

Woensdag

Morgen staat de zon weer vanaf ca. half acht ’s ochtends aan de hemel. Pas in de middag verschijnen er een paar wolken in het oosten van het eiland. De temperatuur stijgt tot gemiddeld 2o graden. In het zuiden en het oosten van het eiland kan het wat koeler worden. De wind waait uit verschillende richtingen.

Wisselend bewolkt

In de nacht naar donderdag blijft het koel. Op de donderdag zelf blijft het overdag rond de 20 graden. De huidige watertemperatuur ligt bij 16 graden in Playa de Palma en 17 graden in Playa de Muro. Zon en wolken wisselen elkaar af, maar de zon domineert.

Kleine kans op regen

Op Goede Vrijdag verandert er weinig. Wellicht dat het een graadje warmer wordt. Pas laat in de middag kunnen er wat wolken vanuit het oosten over het eiland trekken. In het weekend neemt de kans op wolken toe en zou het zelfs licht kunnen regenen. Volgens het Spaanse weerinstituut Aemet ligt de sneeuwgrens momenteel op 1.200 meter.

Hoe zijn de weersomstandigheden met Pasen op Mallorca? Dat is gokken. De prognose voor zaterdag, eerste paasdag en tweede paasdag luidt tussen de 15 en 20 procent kan op regen. De ervaring leert dat bij dergelijke getallen hooguit een paar druppeltjes regen vallen. Dus het weer met Pasen op Mallorca is redelijk goed te noemen.

De weersvoorspelling voor de Paasdagen in Spanje:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden