Vijf nieuwe watertappunten in gebruik

Vijf nieuwe watertappunten in gebruik

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:43 pm

De stad Palma heeft vijf nieuwe watertappunten in gebruik genomen. Vier daarvan bevinden zich in Playa de Palma. De bewoners en bezoekers kunnen hier dus gratis “drankjes” krijgen. De watertappunten zijn vooral bedoeld om het plastic afval tegen te gaan. In totaal staan in Palma nu 52 watertappunten om waterflessen te vullen of om de mond nat te maken.

De vijf nieuwe watertappunten staan op de volgende locaties:

  • Passeig de Cala Gamba, 6 in de buurt van Club Náutico
  • Carrer del Pagell, 6 in Can Pastilla ter hoogte van de luchthaven
  • Carretera de l’Arenal, 18 tussen balneario 9 en 10
  • Carrer de Cartago, 21 tussen balneario 2 en 3
  • Carrer dels Fertilitzants, 6 in het industriegebied Son Valentí bij fitnessstudio Megasport

Vorig jaar leverden de watertappunten maar liefst 1.553.830 liter water. Dat is een besparing van 1,5 miljoen plastic 1 liter flessen. Dat staat gelijk aan 15 ton plastic afval, aldus een persbericht van de stad Palma. Nu er vijf nieuwe watertappunten in gebruik zijn, zou de bestaring moeten toenemen.

De watertappunten zijn ontworpen om meegebrachte flessen te vullen. Sommige exemplaren bieden met een druk op de knop ook een directe waterstraal. Het water is gewoon kraanwater. Over de kwaliteit van het kraanwater op Mallorca lopen de meningen nogal uiteen. Dat komt vooral door de eigenaardige smaak. Het stedelijk waterbedrijf Emaya heeft daarom in alle watertappunten een filter geïnstalleerd. Deze dient ertoe de smaak te verbeteren.

Vijf nieuwe watertappunten in gebruik

Het kraanwater op Mallorca smaakt vaak sterk naar chloor en kalk. Veel consumenten gaan er vanuit dat het daardoor volstrekt ondriunkbaar is. Dat blijkt niet 100% te kloppen. Het water is drinkbaar, maar het is hard en de smaak laat nogal te wensen over. Daarom drinken de meeste mensen op Mallorca water uit flessen of filteren het kraanwater voordat ze het drinken.

Op de website van het stedelijk waterbedrijf Emaya kun je zien hoe de kwaliteit van het kraanwater is. Je typt de straat en het huisnummer in en ziet vervolgens de resultaten van watertesten uit de directe omgeving. Dit is alleen mogelijk voor de stad Palma.

Twee jaar geleden begon Emaya met het plaatsen van de watertappunten:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden