Van Zuid-Frankrijk naar Mallorca

Van Zuid-Frankrijk naar Mallorca
Veerboot Mega Regine. Foto: Chabe01 (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Chabe01)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:43 pm

Wie met de auto naar Mallorca wil, hoeft niet meer tot Barcelona te rijden. Er is nu ook de mogelijkheid vanuit Zuid-Frankrijk per schip naar Mallorca te reizen en een paar honderd kilometer asfalt minder te gebruiken. De reisduur bedraagt circa elf uur.

De veerverbinding tussen Toulon aan de Cote d’Azur en Port d’Alcúdia is sinds 1 april weer actief. De rederij Corsica Ferries biedt deze route van Zuid-Frank naar Mallorca sinds 2018 aan. Voorheen bestond er 15 jaar lang geen verbinding tussen Mallorca en Zuid-Frankrijk. Het was wel mogelijk vanaf Sète bij Montpellier naar Palma te varen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Corsica Ferries zet tot begin november diverse veerboten van Zuid-Frankrijk naar Mallorca in. Er zijn zo’n 70 vaarten gepland. De eerste tocht voerde de “Mega Regina” uit, een schip dat 176 meter lang is en plaats biedt aan 2.500 passagiers.

Het zijn voornamelijk de Fransen die gebruikmaken van de veerboot. Er zijn echter ook Nederlanders en Belgen die graag vanuit Zuid-Frankrijk naar Mallorca reizen. De website van Corsica Ferries is daarom ook in het Nederlands beschikbaar.

Toulon ligt circa 65 kilometer ten zuidoosten van Marseille en op circa 850 kilometer vanaf Parijs. Vanaf Brussel is het ruim 1.000 kilometer rijden en ben je met de auto ongeveer 11 uur onderweg.

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden