UCI Champions League baanwielrennen in Palma: Harrie Lavreysen verdedigt titel

www.ucitrackchampionsleague.com

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

Morgen vindt in Palma voor de 2e keer de UCI Champions League baanwielrennen plaats. In het Velòdrom Illes Balears rijden de 72 beste profs ter wereld waaronder de Nederlandse Olympisch kampioen Harrie Lavreysen die vorig jaar de eerste UCI Champions League won.

Net als vorig jaar is dit het begin van een reeks wedstrijden die vervolgens in Berlijn (19 november), Parijs (26 november) en Londen (2 en 3 december)worden verreden. De deelnemers rijden in de categorieën Sprint, Keirin, Afvalkoers en Scratch.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

“Het is een heel ander soort toernooi dan een WK”,zei Harrie Lavreysen vorig jaar op wielerflits.nl. ” “We rijden op een avond drie sprintritten en twee keer een Keirin. Op de Sprint begin je met ritten met drie renners van wie alleen de winnaar doorgaat. Ook in de halve finales start je met drie waarna er twee renners in de finale uitkomen.”Naast sprinter Harrie Lavreysen neemt ook de Nederlandse baanrenner Jeffrey Hoogland deel. Daarnaast zijn er maar liefst vier Nederlandse sprintsters van de partij, te weten Shanne Braspennincx, Hetty van der Wouw, Laurine van Riessen en Steffie van der Peet. Titelverdedigster Emma Hinze is niet aanwezig.

Harrie Lavreysen wint in 2021 op Mallorca:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Aan de uithoudingswedstrijden nemen Matthijs Büchli en Roy Eefting deel. In deze categorie zijn geen Nederlandse dames vertegenwoordigd. De Belgen zijn nergens vertegenwoordigd.

Een verslag van de eerste ronde van de UCI Champions League baanwielrennen in Mallorca is morgen vanaf 18:30 uur te zien op RTL7.

De wedstrijden op Mallorca gaan morgen om 18:45 uur van start. Wie de Nederlanders wil aanmoedigen, kan nog kaarten kopen. Residenten betalen 10 euro, niet-residenten 25 euro.

KAARTVERKOOP

UCI Champions League 2022 Palma de Mallorca
Website: ucitrackchampionsleague.com

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden