New York Roll TikTok trend op Mallorca

New York Roll TikTok trend op Mallorca
De New York Roll is nu ook in Palma de te koop.

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

Een trend op Tiktok zorgde onlangs voor lange rijen bij een kleine bakkerij in Palma. Het gaat om de New York Roll TikTok trend op Mallorca  De klanten hadden er alles voor over een New York Roll te bemachtigen. Deze zoete snack is een mix van een croissant en een donut. De laagjes deeg zijn krokant en het geheel is gevuld met crèmes in verschillende smaken. In Palma kun je terecht voor chocolade, vanille, frambozen of gezouten karamel.De Franse bakkerij Maison Legrix is de eerste bakkerij in Palma die de New York Rolls verkoopt. Het idee deze snacks zelf te maken kwam van de dochter van de eigenaars Paul Legrix en Flor. Hun 16-jarige dochter Alice zag de New York Roll op TikTok en moedigde haar ouders aan hiermee aan de slag te gaan. Dat zorgde voor de New York Roll TikTok trend op Mallorca.

We hebben maandenlang van alles uitgeprobeerd totdat we tevreden waren, zegt Paul in een Spaanse krant. “We dachten dat er alleen jongeren en teenagers zouden komen, maar we waren verrast dat mensen van alle leeftijden hier naartoe komen om het te kopen.”

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Maison Leggris ligt in de oude binnenstad in de Carrer de l’Argenteria 2, direct achter de kerk Santa Eulàlia. Op Valentijnsdag bakte het Franse paar hun eerste New York Rolls. Sindsdien is het in positieve zin een gekkenhuis. Dagelijks worden 80 stuks  gebakken. Die zijn echter in 15 minuten uitverkocht. Daarom hebben ze nu tijden vastgelegd: om 11 uur en om 17 uur kan je de New York Rolls kopen. Bovendien mag de klant er niet meer dan twee tegelijk kopen.

De prijs bedraagt 6,50 € per stuk. De bereiding duurt twee dagen. Momenteel werkt de bakkerij aan nieuwe smaakrichtingen. “Voor ons is het belangrijk dat de ingrediënten van de hoogste kwaliteit en uit de regio moeten zijn zoals bijvoorbeeld de citroenen”, vertelt Paul over de New York Roll TikTok trend op Mallorca.

Een trend waait vaak over. Een typisch broodje voor de stad Palma is de LLonguet. Hieraan wordt jaarlijks zelfs een groot feest georganiseerd, de zogenaamde Fira del Llonguet.

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden