The Policed: Nederlandse ‘tribute to the Police’ band 5 januari in Palma

© www.esgremi.com

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:47 pm

Voor de liefhebbers van The Police begint het nieuwe jaar goed. Op donderdag 5 januari speelt de Nederlandse band The Policed in de muziektempel Es Gremi in Palma. De toegang is gratis.

Barth de Klerk, Anton Arema en Kees de Jong vormen de tribute band die nummers van The Police met Sting, Andy Summers en Stewart Copeland ten gehore brengen.

Begin jaren tachtig was The Police de populairste band ter wereld. Dat staat op de website van de tribute band. “Met een totaal vernieuwende visie op pop en punk, melodie en ritme wisten Sting, Andy Summers en Stewart Copeland binnen korte tijd de wereld te veroveren. Iedereen die begin jaren tachtig een tiener was herinnert zich nog de impact van hun eerste platen Outlandos d’Amour, Regatta de Blanc en die eerste indrukwekkende singles; Roxanne, Can’t Stand Losing You, So Lonely, Message in a Bottle en zo voort…

​Het is inmiddels meer dan viertien jaar geleden dat The Police hun 2007/2008 ‘reunion tour’ afrondde. Tributeband The Policed brengt nu iets van die energie, muzikaliteit en dynamiek terug op het podium.”

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Vervolgens worden de bandleden voorgesteld als drie liefhebbers, drie muzikanten:

Barth de Klerk (gitaar, Moog & zang)
Briljante muzikant en gitarist. Speelt zijn leven lang op zeldzaam hoog niveau. Ex. Van Katoen, ex. The President en ex. Rock ‘n Roll Junkies. Nu gitarist van The Policed. Speelt en klinkt als Andy, en dat is niet makkelijk. Daarnaast extra voetenwerk om – net als bij The Police- de originele Moog bass synthesizer te bedienen, zodat het The Police geluid zo dicht mogelijk wordt benaderd.

Anton Arema
Twee conservatorium opleidingen, een stem als een nachtegaal en ongeveer 171 jaar podium ervaring maken Anton Arema de perfecte Sting voor The Policed. De enige in Nederland die onvervalst bijna alle zangpartijen in de originele toonsoorten kan zingen. Anton is uiteraard professioneel muzikant en speelt in vele formaties. Doet het onmogelijke, en nu bij The Policed.

Kees de Jong
Niet vies van een uitdaging. De drumpartijen van Stewart Copeland bepalen in grote mate de ‘sound’ van The Police. Ze zijn complex, syncopisch verrassend, maar vooral energiek en spectaculair creatief. Hard werken voor Kees. Komt inmiddels aardig in de buurt van zijn grote held. Dat hij op een van de 50 originele 2007 Reunion Anniversary ‘Stewart Copeland drumkits’ speelt, helpt ook. Oh ja, heeft zangles 🙂

THE POLICED
Es Gremi
Donderdag 5 januari 2023
Aanvang: 21:00 uur
Toegang: gratis
Website The Policed: www.thepoliced.com
Website Es Gremi: www.esgremi.com

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden