Superjachten in Palma

Superjachten in Palma
Club de Mar Mallorca. Foto: © Club de Mar - Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:43 pm

In Palma kun je momenteel twee van de grootste zeilschepen ter wereld bewonderen. Onder de superjachten in Palma bevindt zich de Koru van Amazon oprichter Jeff Bezos. Het schip ligt sinds vrijdag in de hoofdstad, net als de Black Pearl. Beide schepen zijn gebouwd door de Nederlandse superjachtbouwer Oceano in Alblasserdam.

Het schip van Jeff Bozus is maar liefst 127 meter lang en maakt zijn eerste tocht. Afgelopen week werden in de baai van Palma de zeilen en de motoren getest. Dat ging met de 70 meter hoge masten niet onopgemerkt voorbij en trok vel bekijks bij de toeristen op het eiland

Begin deze maand verliet de Koru de scheepswerf in Alblasserdam. Het geldt als het een-na-langste zeiljacht ter wereld, achter “Sailing Yacht A” van de Russische Oligarch Andrej Melnichenko. Dat schip is 143 meter lang. De drie masten maken van de Koru echter wel het hoogste zeiljacht ter wereld.

De Koruy vaart niet alleen. Op een 74 meter lang begeleidend zeiljacht is ruimte voor 45 personen én biedt opbergruimte aan o.a. jetski’s. Daarnaast beschikt het over een landingsplek voor helikopters. Hoe de donkerblauwe Koru er van binnen uitziet, daarover is weinig bekend. Volgens meerdere mediaberichten is het luxueuze zeilschip meer dan 500 miljoen euro waard.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Ook het 106 meter lange zeilschip Black Pearl behoort tot de superjachten in Palma en ligt in de jachthaven Club de Mar. Het is de derde keer dat dit schip Mallorca bezoekt. Het was twee jaar geleden nog in handen van de Russische oligarch Oleg Burlako die na een corona-infectioe stierf.

De Club de Mar wordt momentele omgebouwd tot een van de meest exclusieve havens van de Middellandse Zee en beschikt over 70 ligplaatsen voor schepen die tussen 40 en 170 meter lang zijn. Er kunnen vijf superjachten met een lengte tussen 130 en 170 meter tegelijkertijd in de haven aanleggen.

In de gedrukte Mallorca Vandaag verzorgde de Nederlandse jachtmakelaar David Hessels de rubriek Mensen en hun jachten. Enkele afleveringen staan al online en kun je hier lezen.

Club de Mar

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden