Stormachtig weer op komst

Stormachtig weer op komst

Stormachtig weer op komst op Mallorca. Vandaag was het opnieuw erg warm op het eiland.  Volgens de Spaanse weerdienst Aemet komt daar zondag verandering in.

Morgen (zaterdag)  wordt het opnieuw warm. Voor het midden van het eiland geldt een hittewaarschuwing van 12 tot 19 uur. Het zal maximaal 36 graden worden. In de ochtend bestaat de kans op mist.

Zondag staat de weersverandering voor de deur. De temperatuur zal op veel plekken dalen tot 28 graden. Daarnaast is het afgelopen met de hele dag zon. Daarvoor om de plaats komen grijze wolken, regen- en onweersbuien. Voor het midden van het eiland geldt geen hittewaarschuwing meer, maar de stormwaarschuwing oranje. Er zou binnen een uur tijd 50 liter regen kunnen vallen. In het noorden, westen en oosten van Mallorca moet op zondag rekening worden gehouden met golven van wel drie meter hoog.

Twitter

Door de tweet te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter.
Meer informatie

Tweet laden

Ook ‘s nachts wordt het minder warm, hoewel het verschil niet al te groot zal zijn. De minimumtemperaturen liggen maandagavond tussen 18 en 21 graden. De nieuwe week begint met temperaturen net onder de 30 graden. Het kan opnieuw gaan regenen, maar niet meer zo hevig als zondag.