Spoorloos: Nederlandse zoekt Mallorcaan

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:47 pm

In het Spaanse dagblad Ultima Hora, de Duitse “zusterkrant” Mallorca Magazin én de Engelse Majorca Daily Bulletin staat vandaag een en hetzelfde verhaal over de Nederlandse Claudia Schepers. Ze is op zoek naar een verloren zomerliefde uit 1990.

Ze bezocht 32 jaar geleden samen met haar zus en twee vriendinnen Mallorca. Destijds ontmoette ze een man die een belangrijk deel van haar leven zal innemen. Ze zoekt hem nu al zes jaar lang via sociale netwerken als Facebook, Instagram en LinkedIn, maar tevergeefs. Volgens het bericht heeft ze ook het telefoonboek van Palma uitgepluisd, maar kwam niet verder. Daarom nam ze contact op met de Ultima Hora.

Terug naar 1990. In dat jaar was Claudia 20 jaar, de Mallorcaan iets jonger. Ze dronken samen koffie om elkaar beter te leren kennen. Daarna ontmoetten ze elkaar meerdere keren en ontdekten samen het eiland. Ook kusten ze elkaar steeds vaker.

In die korte, intensieve periode liet de Mallorcaan de omgeving zien waar hij was opgegroeid, zodat zij hem nog beter zou leren kennen en hun verbinding nog sterker zou zijn.

Claudia keerde terug naar Nederland. De Mallorcaanse vriend en zij besloten met elkaar in contact te blijven. Eerst met brieven. Daarna besloot hij haar samen met een vriend te bezoeken. Echter, de grote afstand en het feit dat ze elkaar nauwelijks zagen, leidde ertoe dat de relatie afbrokkelde.Problemen ontstonden op het moment dat Claudia richting Curaçao vertrok. Daar woont ze inmiddels al 25 jaar. Ze hielden op met elkaar te spreken, maar echt vergeten kon ze hem niet, Tijdens de verhuizing raakte ze de brieven met zijn achternaam kwijt. Dat maakte de zoektocht nog gecompliceerder. “In de eerste jaren heb ik zijn mooie achternaam iedere dag herhaald in hoop hem weer te vinden”, zegt Claudia in de bijdrage. Nu kan ze zich de achternaam niet meer herinneren.

Claudia, die nu 52 jaar is, geeft dus niet op. Ze hoopt haar vriend van toen via de Ultima Hora op het spoor te komen. De man werkte destijds als verkoper in een speelgoedbedrijf. Ze wil hem nog een keer bedanken voor alles wat ze in de vakantie beleefd had.Daarom doet ze via de krant een oproep aan alle lezers die informatie over de Mallorcaan hebben, zich te melden bij de Ultima Hora. Misschien dat de lezers van Mallorca Vandaag behulpzaam kunnen zijn, je weet het nooit.

Ultima Hora: En busca de un amor de verano 32 años después

Mallorca Magazin: Schicksal auf Mallorca: Auf der Suche nach der verlorenen Sommerliebe von 1990

Majorca Daily Bulletin: Searching for a summer love from 30 years ago