Sneeuw op Mallorca

Foto voorpagina gedrukte Mallorca Vandaag
De gedrukte Mallorca Vandaag van 20 jaar geleden

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:45 pm

Sneeuw op Mallorca, dat is altijd weer een bijzondere gebeurtenis. Afgelopen zaterdag vielen er op 800 meter hoogte sneeuwvlokken in het Tramuntana gebergte, de dagen daarna zakte het peil naar 200 tot 300 meter. Zelfs in Palma de Mallorca vielen op zaterdag sneeuwvlokken. Ook al bleef de sneeuw niet liggen, de pret was er niet minder om. Al snel circuleerden de eerste video’s op de social media.

Twitter

Door de tweet te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter.
Meer informatie

Tweet laden

Sneeuw op Mallorca levert altijd mooie plaatjes op. Op de website van Diario de Mallorca kun je 28 foto’s van lezers bekijken:

Naar de fotogalerie

Volgende meteorologen was de sneeuwval de grootste van de afgelopen vijf jaar. Daarbij daalde de temperatuur behoorlijk op het hele eiland.In Campos was vroor het ‘s nachts twee graden. De kou houdt aan. Overdag zal het niet warmer dan 13 graden worden en ‘s nachts kan het wederom licht vriezen. Voor de komende dagen zijn onweerbuien met regen en hagel voorspeld. Daarnaast kan het wederom sneeuwen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Ook 20 jaar geleden sneeuwde het Mallorca en publiceerden we het nieuws op de voorpagina van uitgave 19: “In de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 januari daalden grote witte sneeuwvlokken op Mallorca neer. Veel eilandbewoners moesten er even aan wennen om hun auto sneeuwvrij te maken alvorens naar het werk te gaan. Mallorcaanse kinderen beleefden een sneeuwavontuur dat ze tot die dag alleen van de televisie en uit boeken kenden. De sneeuwpret was echter van korte duur. Een dag later zorgde alleen de amandelbomen nog voor een „sneeuwwit“ landschap.”