Peguera: Son Vic tunnel vanaf 17 maart weer in beide richtingen open

Peguera. Foto: Wusel007 (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Wusel007)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

Na de kleine Sa Coma-tunnel worden nu ook de bouwwerkzaamheden aan de grote Son Vic-tunnel afgerond. Vanaf vrijdag 17 maart om 12 uur is de tunnel van Peguera weer in beide richtingen voor het verkeer toegankelijk. Dat maakte de eilandraad van Mallorca bekend.

De Son Vic tunnel is 840 meter lang en ligt ten noorden van Peguera, tussen de afritten Peguera-Cala Fornells en Camp de Mar. Hij wordt momenteel nog gerestaureerd. De kortere tunnel tussen de afritten Peguera-La Romana en Peguera-Es Capdellà werd ook gerestaureerd, maar was op 20 februari alweer beschikbaar voor het verkeer.

De beide tunnels werden gerenoveerd, omdat inspecteurs enorme materiële schade constateerden. De kosten bedroegen meer dan 6 miljoen euro. Er werden o.a. LED’s, camera’s en ventilatoren geïnstalleerd. Het traject Palma-Andratx is ook veiliger gemaakt door een nieuwe rotonde bij de afslag naar Camp de Mar. Deze vervangt inmiddels een afslagstrook waar de afgelopen jaren herhaaldelijk ernstige ongelukken plaatsvonden.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De werkzaamheden begonnen begin 2022. Gedurende enkele weken moest al het verkeer door het centrum van de badplaats Peguera worden omgeleid, wat leidde tot talrijke klachten van bewoners, zakenlieden en vooral hoteliers. Vooral in het gemeentehuis van Andratx werd de sluiting van de tunnel niet goed ontvangen. Tijdens het hoofdseizoen vorig jaar werden de werkzaamheden onderbroken, waarna ze in het najaar van 2022 werden hervat. Vanaf november was de tunnel weer helemaal dicht en werd het verkeer omgeleid.