Oud en nieuw op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:47 pm

Dit jaar vindt in Palma geen groot oudejaarsfeest op de Plaça Cort plaats. De begroting hiervoor werd tijdens de pandemie goedgekeurd. Destijds wist men niet of zeker of door de pandemie beperkende maatregelen zouden geleden.

Wel kunnen mensen hier elkaar zaterdagavond ontmoeten en om 24:00 uur gezamenlijk bij iedere klokslag een druif eten, zoals het de Spaanse traditie betaamt. Festiviteiten met live-muziek zullen hier dus niet worden gehouden.

Op andere plekken zal oudejaarsavond wel uitbundig worden gevierd zoals bijvoorbeeld in Andratx. Daar begint het feest rondom de Plaça Mayor vanaf 16 uur met dj’s, bands en optredens van orkesten. Om 24:00 uur worden hier ook traditionele druiven gegeten.In het centrum van Alcúdia gaat het feest vanaf 17 uur van start. Ook hier staan live-muziek met band en dj’s op het programma. Het nieuwe jaar zal bij de stadspoort Porta dels Moll worden ingeluid.

In Palma’s muziektempel Es Gremi in Son Castelló begint het feest om 23:59 uur. Centraal staan Urban. Black en Latin. Kaarten zijn vanaf 30 euro verkrijgbaar aan de kassa of via deze link online.

In discotheek BCM Magaluf begint het feest om 23:30 uur. Kaarten kosten 45 euro per persoon en zijn via deze link online verkrijgbaar.

Liefhebbers van elektronische muziek kunnen hun hart ophalen in Palma’s So Possessió. Hier kun je de hele nacht dansen. Kaarten kosten 18 euro per persoon en zijn via deze link online verkrijgbaar.

In het Palau de Congressos de Palma vindt een oudejaarfeest plaats met alles erop en aan. Een menu en een open bar met muziek en dj tot 4 uur ‘s nachts. Een menu voor volwassenen kost 195 euro, een kindermenu 65 euro. Meer informatie op de website online.

Het Restaurante Es Molí d’es Comte biedt op oudejaarsavond verschillende mogelijkheen. De zogenaamde Euforia-Party begint om 01:00 uur en duurt tot 6 uur ‘s ochtends. Dat staat op de website van het restaurant. Je kunt kiezen voor een entree voor 28 euro inclusief 2 consumpties of bijvoorbeeld een VIP “SKY inclusief een fles voor 4 personen” voor 305,40 euro. Meer informatie over de verkoop van de kaarten op deze website.

Palma 2019:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden