Opleving Real Mallorca: 1-2 winst in Valencia

Real Mallorca speelt gelijk tegen 1. FC Köln

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

Real Mallorca won gisteravond verrassend de uitwedstrijd tegen Valencia. Het werd 1-2.

De ploeg van Javier Aguirre had de drie punten hard nodig. De laatste twee wedstrijden verloren de Mallorcanen én ze kwamen niet tot scoren.

De eerste helft stelde de verdediging van Real Mallorca een muur op waar Valencia niet doorheen wist te breken. Voor de toeschouwers leverde dit helaas geen mooi voetbal op. Kansen waren er nauwelijks. Alleen Kang In Lee schoot in de 13e minuut een keer op het doel van de tegenstander. Keeper Giorgi Mamardashvili stond echter op de goede plek.

Kort na de rust had Valencia een countermogelijkheid met Antonio Sánchez. Die werd echter met een overtreding van Samuel Lino tenietgedaan. De scheidsrechter gaf een penalty. Cavani nam hem en schoot Valencia in de 51e minuut naar een 1-0 voorsprong.

Trainer Javier Aguirre reageerde meteen. Hij wisselde zo’n beetje de complete verdediging en speelde verder met viermans-verdediging. Dat leverde aanvallender voetbal op. In de 65e minuut kreeg Real Mallorca een penalty nadat Amath werd gevloerd. Muriqi benutte de strafschop en zette de stand op 1-1. In de 82 minuut bepaalde Kang Lee met poeier de eindstand op 2-1.

Door dit resultaat staat Real Mallorca voorlopig op de 12 plaats, Valencia is negende. Aanstaande vrijdag speelt Real Mallorca thuis in het Son Moix stadion tegen Espanyol Barcelona.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden