Nederlandse successen bij zeilrace op Mallorca

Nederlandse successen bij zeilrace
Laila Van Der Meer en Bjarne Bouwer van Allianz pakten de eerste plek. © Sailing Energy / Princesa Sofía Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

Gisteren ging in Palma de internationale zeilrace Trofeo Princesa Sofía van start. Deze duurt tot en met zaterdag 8 april. Er nemen relatief veel Nederlandse en Belgische watersporters deel.

Laila Van Der Meer en Bjarne Bouwer van Allianz pakten de in Nara 17 klasse al meteen de eerste plek. In de Ilca 6 klasse (laser) eindigde de Nederlandse Marit Bouwmeester eveneens op de eerste plek.

Hieronder de eerste resultaten en de Nederlandse successen bij zeilrace op Mallorca.

49 er klasse

In de 49 klasse pakten de Nederlanders Bart Lambriex en Floris Van De Werken de tweede plaats na de Franse winnaars Kévin Fischer en Yann Jauvin. De Belgen Yannick Lefebvre en Jan Heuninck werden vijfde. De Nederlanders Robbert Huisman en Jorn Swart eindigden op plaats 32.

FX klasse

In de top-10 van de FX klasse behaalden de Belgen Yannick Lefebvre en Jan Heuninck de vijfde plaats. De Nederlanders elgen Yannick Lefebvre en Jan Heuninck werden elfde. Marlies Schouten en Maud Lodewijk eindigden op plaats 55, gevolgd door Paula Van Wieringen Massanet en Jorien Julia Hin op plaats 56.

Kitesurfen

Bij de mannen won de Duitser Jannis Maus. De Beste Nederlandse deelnemer was Jis van Hees op laats 16, gevolgd door zijn landgenoot Sam Aben op plaats 17. De beste Belg was Daan Baute op plaats 39. Zijn landgenoot Min Claes eindige op laats 109. De Nederlander Sven van der Kamp eindige op plaats 38. Roderick Pijls moest genoegen nemen met plaats 60. Duuk van Hees (NL) eindigde op plaats 96. Bij de vrouwen behaalde de Nederlandse Annelous Lammerts de vierde plek. Poema Nesland uit Frankrijk werd eerste.

Nederlandse successen bij zeilrace
Kitesurfster Annelous Lammerts. © Sailing Energy / Princesa Sofía Mallorca

Ilca 6

In de Ilca 6 klasse eindigde Marit Bouwmeester op de eerste plaats. Haar landgenoot Mirthe Akkerman werd zesde. De Nederlandse Maxime Jonker werd twaalfde. De beste Belgisch was Emma Plasschaert op plaats 32, gevolgd door haar landgenote Eline Verstraelen op plaats 45.

Nederlandse successen bij zeilrace
Marit Bouwmeester. © Sailing Energy / Princesa Sofía Mallorca

Ilca 7

In de Ilca 7 klasse eindige de Nederlander Duke Bos op de vijfde plaats als enige Nederlander in de top-10. De beste Belg was William Desmet op plaats 19. De Nederlanders Niels Broekhuizen en Paul Hameeteman eindigden op plaats 16 en 17. Hun landgenoot Thomas Van Ofwegen moest genoegen nemen met plaats 62. De Nederlander Willem Wiersema behaalde de 111e plaats. Hekkensluiter was Henry Mole op plaats 184.

IQ Foil Men

In de IQ Fiol klasse voor mannen werden veel plaatsen gedeeld. Beste Nederlander was Amado Vrieswijk op een gedeelde dertiende plaats. Een gedeelde 19e plek ging naar Huig Jan Tak. De Nederlanders Kiran Badloe, Luuc Van Opzeeland en Hidde Van Der Meer deelden de 25e plaats.

Op een gedeelde 67e plaats eindigde de Nederlander Sil Hoekstra. Zijn landgenoot Max Castelein deelde de 91e plek, de Belg eindigde op plaats 97. Tenslotte nam Joost Vink de 126e plaats in beslag.

IQ Foil Women

In de IQ Fiol klasse voor vrouwen pakte de Nederlandse Sara Wennekes de zevende plaats. Lilllian de Geus werd 28e en Fianne Van Den Brule moesten genoegen nemen met een 83e plaats.

Nara 17

Nederlandse winst in de Nara 17 klasse. Laila Van Der Meer en Bjarne Bouwer van Allianz pakten de eerste plek. Lucas Claeyssens en Mira Vanroose waren de beste Belgen op plaats 38, gevolgd door Bart Kooijman Beuk en Jella-Rike Spijkervet op plaats 39. Puck Van Der Veen en Wouter Van Rooijen moesten genoegen nemen met plaats 43.

Dag 1:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden