Michelingids 2023: Mallorca is een sterrenrestaurant rijker

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

Gisteravond werd in het El Greco Congress Palace in Toledo de nieuwe Michelingids 2023 voor Spanje en Portugal gepresenteerd. Mallorca krijgt er een sterrenrestaurant bij en wel in Muro, in het noorden van het eiland. De Michelin-testers bekroonden de chef-kok Javier Hoebeeck en zijn chef Juan Ávila Cucharero van restaurant Fusion19 met een Michelinster.

Javier Hoebeeck (31) is de zoon van een Belgische vader en een Mallorcaanse moeder. Hij werkte eerder bij Zaranda, het Jumeirah Hotel en Azurmendi. In 2016 trad hij in dienst bij de Boulevard Group, die ook andere restaurants bezit. Bij Fusion19 werkte hij aanvankelijk “onder” Juanjo Genestar, de executive chef van het bedrijf, die van het in 2013 geopende restaurant al een topadres voor fijnproevers had gemaakt. In 2018 werd Hoebeeck hier chef-kok. Sindsdien heeft hij zich stap voor stap ontwikkeld.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Tot de winterstop (de heropening is gepland voor maart 2023) biedt het restaurant onder de naam “Transición de las emociones durante la vida” (ontwikkeling van emoties in de loop van een leven) een spectaculair proefmenu aan. Of dit na de toekenning van de Michelinster zo blijft, dat is niet bekend.

Op buureiland Ibiza viel ook een nieuwe Michelinster en wel voor restaurant Etxeko onder leiding van Paul Badia en Martín Berasategui. Op Mallorca veranderde er voor de rest niets. Restaurant Voro in Canyamel heeft nog steeds twee sterren. Alle sterrenrestaurants op Mallorca hadden we al eerder op een rijtje gezet en staan op deze pagina.

Link naar alle sterrenrestaurants in Spanje

Restaurant Fusion19
Avenida s’Albufera 23,
07458 Muro
Website: www.fusion19.com