Mallorcaan Marco Asensio in de Spaanse basis tegen Duitsland

Marco Asensio, 2 oktober 2018. Foto: Антон Зайцев (https://www.soccer.ru/)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:48 pm

Vanavond speelt de 26-jarige Mallorcaan Marco Asensio Willemsen in het Spaanse elftal de groepswedstrijd van het WK 2022 tegen Duitsland. De in Palma geboren voetballer is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder.

Trainer Luis Enrique was zeer tevreden over hem na de 7-0 overwinning tegen Costa Rica. Asensio schoot Spanje in die wedstrijd na 21 minuten naar een 2-0 voorsprong.

Op 15-jarige leeftijd de moeder van Marco Asensio. Hij stroomde in 2013 door vanuit de jeugd van RCD Mallorca naar het eerste elftal. Hier debuteerde hij op 27 oktober 2013 in een wedstrijd tegen Recreativo Huelva. Destijds speelde de Mallorcanen in de Segunda División. Een jaar later maakte hij in een wedstrijd tegen CD Tenerife zijn eerste doelpunt in het Spaanse betaalde voetbal.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

In december 2014 tekende hij een contract tot 2021 bij Real Madrid. De Madrilenen lieten hem tot het eind van dat seizoen bij RCD Mallorca spelen. In het seizoen 2015/2016 verhuurden ze de Spaanse voetballer met Nederlandse roots aan RCD Espanyol.

Diario de Mallorca: El mallorquín Marco Asensio, titular ante Alemania

NOS (2020): Asensio praat liever Spaans, maar een Nederlandse groet lukt nog wel